Μοσχομυριστά, ζεστά και αφράτα! Αυτά τα τυροψωμάκια–τυροπιτάκια είναι η απόλυτη λιχουδιά για κάθε στιγμή της ημέρας.
Φτιάχνονται πανεύκολα και γεμίζονται με ό,τι τραβάει η όρεξή σας: από κλασικό τυρί, μέχρι ζαμπόν, κασέρι ή λουκανικάκι για πιο... πικάντικες διαθέσεις. Είτε για το σχολείο, είτε για το γραφείο, είτε για ένα χαλαρό κυριακάτικο πρωινό, αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια θα γίνουν το νέο αγαπημένο σας σνακ!
Είναι μία συνταγή του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 150 γρ. χλιαρό νερό
• 7 γρ. μαγιά στιγμής
• 2 & 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• 135 γρ. ηλιέλαιο
• 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 1 αυγό, μικρό
• 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
• 200 γρ. φέτα
• 1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το έξτρα αυγό και το τυρί.
Ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη (Μπορούμε να ζυμώσουμε και στο χέρι).
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε κομμάτια των 30 γρ., ανοίγουμε, γεμίζουμε με τριμμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ και πλάθουμε τα τυροπιτάκια μας σε σχήμα μπάλας.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά, να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με αυγό, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς, για 12’-15’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Τα ψήνουμε και τα διατηρούμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια ή τάπερ.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: