Ανακαλύψτε μια υπέροχη πρόταση για όσους νηστεύουν ή απλώς αποφεύγουν το κρέας, χωρίς να στερούνται τη γεύση!
Οι νηστίσιμες «κοτομπουκιές» με μανιτάρια είναι τόσο τραγανές, ζουμερές και απολαυστικές που δύσκολα θα πιστέψετε πως δεν περιέχουν ούτε ίχνος κρέατος.
Φτιαγμένες με απλά, καθημερινά υλικά, αποτελούν την ιδανική επιλογή για σνακ, συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Ιδανικές για μικρούς και μεγάλους, αυτές οι μπουκίτσες είναι πλούσιες σε γεύση, θρεπτικές και απόλυτα νηστίσιμες. Δοκιμάστε τες με μια δροσερή σος ή σκέτες – θα γίνουν σίγουρα αγαπημένη συνήθεια!
Είναι μία γευστική πρόταση του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 300 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 2 κ.γ. ξίδι
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέατα
- 3 κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 3 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια πλευρώτους.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε σε άλλο μπολ το αλέυρι, το κορν φλάουερ και το μιξ μπαχαρικών για κρέατα, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και τη πάπρικα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ξανά βουτάμε τα μανιτάρια στο μείγμα αμυγδάλου και ύστερα ξανά στο μείγμα αλευριού.
Αφού βεβαιωθούμε πως το λάδι μας είνα καυτό, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μανιτάρια και τηγανίζουμε.