thumbnail_C9999.00_06_53_27.Still004.jpg

Νηστίσιμη πάστα, Dubai Chocolate: Σοκολατένια μαγεία στο ποτήρι! (vid)

Γαστρονομία
Νηστίσιμη πάστα, Dubai Chocolate: Σοκολατένια μαγεία στο ποτήρι! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γλυκό που σέβεται τις διατροφικές σου επιλογές, χωρίς να κάνει καμία απολύτως έκπτωση στη νοστιμιά και τη φινέτσα

Αν η νηστεία σου φαίνεται μονότονη, ήρθε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη! Ένα γλυκό-έκπληξη με πλούσια, σοκολατένια γεύση και εμφάνιση που θυμίζει… Dubai! Η νηστίσιμη πάστα που σερβίρεται στο ποτήρι, συνδυάζει όλα τα αρώματα και τις υφές που αγαπάς, χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων.

thumbnail_C9999.00_07_18_42

Η πολυτελής κρέμα σοκολάτας συναντά layers από αφράτο νηστίσιμο παντεσπάνι και λεπτές στρώσεις με γεύση… Ανατολής. Ένα γλυκό που σέβεται τις διατροφικές σου επιλογές, χωρίς να κάνει καμία απολύτως έκπτωση στη νοστιμιά και τη φινέτσα.

Dubai Chocolate στο ποτήρι — γιατί και η νηστεία μπορεί να έχει γεύση γιορτής!

Μία γευστική πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το κανταΐφι

  • 120 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. Vegan Πραλίνα φιστίκι

Για τη κρέμα

  • 500 ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι 

  • 35 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. Κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη

Για το γαρνίρισμα

  • Σπασμένο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κομμένο φύλλο κανταΐφι και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Ρίχνουμε το κανταΐφι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού.

Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

Tο βάζουμε σε κορνέ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι, το κορν φλάουρ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και το βάζουμε σε κορνέ.

thumbnail_C9993

Σε ποτηράκια, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα με το κανταΐφι, συνεχίζουμε με τη κρέμα και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση, κλείνοντας με την κρέμα.

Γαρνίρουμε με σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο ακόλουθο βίντεο: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News