Ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια σοκολατένια γεύση με την ελαφρότητα μιας νηστίσιμης επιλογής. Ιδανικό για όσους ακολουθούν νηστεία ή απλά θέλουν ένα γλυκό χωρίς ζωικά προϊόντα, αυτό το κέικ προσφέρει απόλαυση χωρίς τύψεις.
Με υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, παραμένει ζουμερό και αρωματικό, ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεται υπέροχα με έναν ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι φυτικό γάλα.
Το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση, αφού συνδυάζει απλότητα, νοστιμιά και ισορροπημένη γλυκύτητα. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη σοκολατένια απόλαυση!
Είναι μία συνταγή του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 30 γρ. κακάο
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 115 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 130 γρ. νερό
- 50 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιέλαιο
Για το γλάσο
- 80 γρ. κουβερτούρα 52%
- 40 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 30′-35′.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
Η εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: