Το απόλυτο μυστικό για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια κρύβεται σε τρία βασικά στοιχεία: την επιλογή των κολοκυθιών, το σωστό αλεύρωμα και τη θερμοκρασία του λαδιού.
Τα φρέσκα, μικρά κολοκυθάκια με σφιχτή σάρκα είναι ιδανικά, καθώς περιέχουν λιγότερη υγρασία.
Το μυστικό στο αλεύρωμα είναι ένα ελαφρύ μείγμα από αλεύρι και κορν φλάουρ, που εξασφαλίζει την τέλεια κρούστα. Τέλος, το λάδι πρέπει να είναι καυτό (περίπου στους 180°C) ώστε να δημιουργηθεί ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίβλημα χωρίς να απορροφηθεί περιττό λάδι.
Μια πινελιά αλατιού και ένα ντιπ για συνοδεία απογειώνουν τη γεύση!
Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 2 λίτρα νερό
• 1,5 κ.σ. αλάτι
• 3 μέτρια κολοκυθάκια
• 150 γρ. καλαμποκάλευρο
• 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 2 κ.γ. αλάτι
• Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 χιλ.) και τα μουλιάζουμε στο αλατόνερο για 10'.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλάτι.
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με καθαρό νερό.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο καλά. Περνάμε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το μείγμα, μετά γρήγορα στο νερό και αμέσως στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ζεστά με σως πάπρικας!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: