snikers

Πάστα Snickers: Η απόλυτη συνταγή με καραμέλα και σοκολάτα για το σπίτι! - Χωρίς μίξερ, έτοιμο σε 10 λεπτά (vid)

Γαστρονομία
Πάστα Snickers: Η απόλυτη συνταγή με καραμέλα και σοκολάτα για το σπίτι! - Χωρίς μίξερ, έτοιμο σε 10 λεπτά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εύκολη και νόστιμη επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι τόσο απλά που όλοι μπορούν να τη φτιάξουν στο σπίτι

Αν λατρεύεις τους γλυκούς συνδυασμούς καραμέλας, σοκολάτας και φιστικιού, αυτή η πάστα τύπου Snickers είναι ό,τι πρέπει! Πρόκειται για μια εύκολη και απολαυστική επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου, ιδανική για να την δοκιμάσεις και στο σπίτι.

Με απλά υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γλυκό που θυμίζει τη γνωστή σοκολάτα Snickers, με αφράτη βάση, λαχταριστή κρέμα καραμέλας και επικάλυψη πλούσιας σοκολάτας.

Είναι η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση, από γιορτές μέχρι καθημερινές λιχουδιές. Ετοίμασε την πάστα καραμέλα-σοκολάτα και εντυπωσίασε τους πάντες με τη γεύση και την εμφάνισή της!

Είναι μία συνταγή του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

• 110 γρ. άχνη
• 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 110 γρ. αλεύρι της αρεσκείας σας
• 20 γρ. κακάο
• 2 αυγά
• 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
• Φιστίκια αλατισμένα. Ψημένα
• 375 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
• 55 γρ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.

Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.

Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο τσέρκι 15×15 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 17′.

Αφήνουμε το μαλακό μπισκότο να κρυώσει και το κόβουμε σε 8 ορθογώνια κομμάτια.

Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από κάθε ορθογώνιο μπισκότο σε σχήμα ζικ ζακ.

Προσθέτουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο 4-5 φιστίκια σε κάθε πάστα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.

Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα γάλακτος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε μια σχάρα τις πάστες και περιχύνουμε με το γλάσο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News