Απολαυστικό ογκρατέν ζυμαρικών με κιμά, ένα φαγητό που συνδυάζει γεύσεις που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Ζυμαρικά βρασμένα al dente, ενωμένα με ζουμερό κιμά μαγειρεμένο σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά, που χαρίζουν μοναδικό άρωμα.
Όλα αυτά δένουν υπέροχα με κρεμώδη μπεσαμέλ και τυριά που λιώνουν, δημιουργώντας χρυσαφένια κρούστα στον φούρνο.
Ένα πιάτο ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι ή φιλικές συγκεντρώσεις, που σερβίρεται ζεστό και γεμίζει το σπίτι με απίστευτη μυρωδιά! Ετοιμάσου να το φτιάξεις ξανά και ξανά!
Η συνταγή είναι της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. ζυμαρικά Ριγκατόνι (βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο)
- 500 γρ. ανάμεικτο κιμά(μοσχαρίσιο-χοιρινό)
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (1 κούπα)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο (50 γρ.)
- 1 κρεμμύδι
- (1,5 κούπα)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα (1 κούπα)
Για από πάνω
- Τριμμένο τυρί γραβιέρα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μέσα στο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στο κιμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί καλά μαζί με το κιμά.
Προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο.