thumbnail_P1023363-00_05_02_11-Still003-enhanced (1).jpg

Τραγανές πατάτες φούρνου – Καλύτερες από τηγανητές! (vid)

Γαστρονομία
Τραγανές πατάτες φούρνου – Καλύτερες από τηγανητές! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδανικές ως συνοδευτικό ή σνακ, θα γίνουν η αγαπημένη σου επιλογή.

Αν λατρεύεις τις τηγανητές πατάτες αλλά θέλεις μια πιο υγιεινή εκδοχή, τότε αυτές οι τραγανές πατάτες φούρνου είναι η ιδανική λύση! Με τη σωστή προετοιμασία, γίνονται απίστευτα τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, χωρίς περιττό λάδι.

Το μυστικό; Χρησιμοποιούμε πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες, τις μουλιάζουμε σε κρύο νερό, τις στεγνώνουμε καλά και τις ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία με ελαιόλαδο και μυρωδικά.

Σε λίγα λεπτά, έχεις τις πιο νόστιμες πατάτες, που ξεπερνούν σε γεύση και υφή τις τηγανητές! Ιδανικές ως συνοδευτικό ή σνακ, θα γίνουν η αγαπημένη σου επιλογή.

Είναι μία φανταστική πρόταση της Ομάδας Live Kithen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

•    6 μικρές πατάτες
•    3 λίτρα νερό
•    2 κ.σ. λευκό ξίδι
•    50 γρ. τυρί παρμεζάνα (1/2 κούπα)
•    1 κ.γ. αλάτι
•    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
•    1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως

•    100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1/2 κεσεδάκι)
•    Πιπέρι
•    1 κ.σ. μουστάρδα
•    1 κ.γ. χυμό λεμόνι
•    1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες αρχικά στη μέση, και συνεχίζουμε κόβοντας τες για ακόμα δύο φορές στη μέση μέχρι να δώσουμε ίδιο σχήμα και μέγεθος σε όλες.

Τις πλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαυγές.

thumbnail_P1023363-00_04_38_10-Still004-enhanced (1).jpg

Σε κατσαρόλα με νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το ξίδι και βράζουμε τις πατάτες για 3 με 4 λεπτά.

Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα τις αφήνουμε να στεγνώσουν από μόνες τους από την θερμοκρασία που έχουν.

Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τη πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το αλάτι, τη τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε να ανακατευτούν πολύ καλά.

Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τη μία δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 35 με 40 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

thumbnail_P1023363-00_03_41_02-Still001-enhancedcff.jpg

Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σος γιαουρτιού και απολαμβάνουμε.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News