Απολαύστε έναν λαχταριστό κορμό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με μόλις τρία υλικά, ιδανικό για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή νηστεία! Αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή χαρίζει πλούσια γεύση σοκολάτας χωρίς περιττές θερμίδες.
Με υλικά όπως κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, φυτική κρέμα και τραγανά μπισκότα χωρίς ζάχαρη, δημιουργείτε ένα γλυκό που ικανοποιεί κάθε λιγούρα χωρίς ενοχές.
Απλά ανακατεύετε, σχηματίζετε τον κορμό και αφήνετε στο ψυγείο να δέσει. Το αποτέλεσμα; Ένα σοκολατένιο γλυκό με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση, έτοιμο να εντυπωσιάσει!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 5 κόκκινα μήλα (600 γρ.)
• 350 γρ. Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
• 400 γρ. Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1,5 πακέτο)
Προαιρετικά
• Ινδοκάρυδο
Θα χρειαστείτε:
• Πυρέξ 20χ11
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια τη κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε Μπεν Μαρί.

Στραγγίζουμε τα μήλα, τα ρίχνουμε σε μπολ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ.
Ρίχνουμε τη κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και πολτοποιούμε ξανά με το ραβδομπλέντερ.
Σπάμε τα μπισκότα στο μείγμα και τα ενσωματώνουμε πολύ καλά.
Σε ένα πυρέξ 20χ11 εκ. τοποθετούμε πολλές στρώσει μεμβράνης και ρίχνουμε το μείγμα.
Το στρώνουμε με τη σπάτουλα, σπάμε ακόμα λίγα μπισκότα κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ινδοκάρυδο.
Κόβουμε και ο κορμός χωρίς ζάχαρη είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: