Αν θέλετε μια γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Σε μόλις 5 λεπτά, το μείγμα είναι έτοιμο για ψήσιμο, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες και άνοιγμα φύλλου.
Το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη, χρυσαφένια πίτα με πλούσια γεύση τυριού, που λιώνει στο στόμα.Η υφή της είναι μαλακή στο εσωτερικό και ελαφρώς τραγανή στην επιφάνεια, ενώ το άρωμά της πλημμυρίζει το σπίτι. Είναι ιδανική για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό σε ένα τραπέζι.
Φτιάξτε τη μία φορά και θα γίνει η αγαπημένη σας λύση για εύκολες, γευστικές δημιουργίες!
Είναι μία συνταγή του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 60 γρ. αλεύρι της αρεσκείας σας
• 1 μεσαίο αυγό
• 250 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αυγό.
Προσθέτουμε την φέτα, θρυμματίζοντας την με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν μια μπαλίτσα.
Την τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και διπλώνουμε όλες τις άκρες ώστε να καλυφθεί από κάθε πλευρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα για περίπου 15′ με το αντικολλητικό χαρτί και για άλλα 5′ χωρίς.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Μπορούμε να ψήσουμε την τυρόπιτα και σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο και καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.