patates

Φανταστικές πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές - Κρατσανιστές και «λουκουμένιες» χωρίς περιττά λάδια (vid)

Γαστρονομία
Φανταστικές πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές - Κρατσανιστές και «λουκουμένιες» χωρίς περιττά λάδια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πατάτες στον φούρνο γίνονται τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, χωρίς να απορροφούν περιττά λάδια

Αν λατρεύετε τις τηγανητές πατάτες αλλά θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει! Οι πατάτες στον φούρνο γίνονται τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, χωρίς να απορροφούν περιττά λάδια.

Το μυστικό είναι να τις κόψετε σε λεπτές λωρίδες, να τις ανακατέψετε με ελαιόλαδο, αλάτι, πάπρικα και ρίγανη, και να τις ψήσετε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Απολαύστε τες σαν συνοδευτικό ή σνακ – είναι τόσο νόστιμες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κλασικές τηγανητές!

Είναι μία συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • 3 πατάτες

  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μείγμα για πατάτες, προαιρετικά
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε 1 μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα και προαιρετικά το μείγμα για πατάτες.

Κόβουμε τις πατάτες σε 8 κομμάτια η κάθε μία και ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το μείγμα.

Βάζουμε τις πατάτες σε 1 ταψί, αφού έχουμε βάλει 1 αλουμινόχαρτο πάνω στο ταψί, και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 45 λεπτά.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. Τις σερβίρουμε με κέτσαπ ή σος γιαουρτιού.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση της συνταγής: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News