soupa
Φωτ. argiro.gr

Σούπα τραχανά με μανιτάρια και Μανούρι: Μία ακαταμάχητη νοστιμιά!

Γαστρονομία
Σούπα τραχανά με μανιτάρια και Μανούρι: Μία ακαταμάχητη νοστιμιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πιάτο που συνδυάζει παράδοση και μοντέρνα μαγειρική σε κάθε κουταλιά και σίγουρα θα την απολαύσετε!

Η σούπα τραχανά με μανιτάρια και μανούρι είναι μια μοναδική συνταγή από τη διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που συνδυάζει παράδοση και γεύση. 

Ο τραχανάς, βασικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας, αποκτά νέα διάσταση με την προσθήκη φρέσκων μανιταριών και μανούρι, δημιουργώντας μια πλούσια, κρεμώδη υφή. 

Τα μανιτάρια προσφέρουν μια γήινη γεύση, ενώ το μανούρι, με τη βελούδινη αίσθηση και την απαλή του γεύση, ολοκληρώνει τη σούπα. 

Η συνταγή είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα, προσφέροντας θρεπτική αξία και απόλαυση. Ένα πιάτο που συνδυάζει παράδοση και μοντέρνα μαγειρική σε κάθε κουταλιά.

Για τη σούπα τραχανά

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    ½ πράσο τρυφερό
•    150 γρ. ξινό τραχανά
•    1 lt ζωμό κότας ζεστό ή νερό
•    Αλάτι
•    Πιπέρι
•    150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
•    50 γρ. μανούρι σε τρίμματα
•    1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Για τα μανιτάρια

•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
•    300 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και τη σπασμένη σκελίδα.

Σοτάρουμε 1 λεπτό να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο καυτό τηγάνι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε σε μπολ.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πράσο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.

Συμπληρώνουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά.

Κρατάμε λίγα σοταρισμένα μανιτάρια για το σερβίρισμα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα μαζί με το μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά 2 κουτάλες ζεστή σούπα ανακατεύοντας να αραιώσει.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Ελέγχουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News