Αναζητώντας την τέλεια συνταγή για τέλειο γαλακτομπούρεκο, «πέσαμε» πάνω σε αυτή τη φανταστική συνταγή.
Πρόκειται για ένα λατρεμένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού, που αποτελείται κυρίως από φύλλο και κρέμα.
Η συνταγή που δανειστήκαμε από το Χρυσές Συνταγές είναι μία από τις καλύτερες και σας την προτείνουμε μέσα από την στήλη του neakriti.gr, Γαστρονομία.
Φτιάξτε το και θα εντυπωσιαστείτε από την γεύση του.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- Ένα πακέτο φύλλα κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα:
• Ένα λίτρο γάλα φρέσκο
• Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
• Ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό όχι πολύ γεμάτο
• Ξύσμα από ένα λεμόνι
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το ξύσμα και λίγο γάλα, το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και τα 2 αυγά που έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά.
Ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις πάλι .
Μέχρι η κρέμα μας να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.
3 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 φλ. νερό και λίγη φλούδα λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και αφού έχουμε βγάλει τα φύλλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν και το βούτυρο το έχουμε λιώσει και κρυώσει λίγο.
Απλώνουμε τα φύλλα στο ταψί, εγώ τα έβαλα σε στρογγυλό.
*όπως είναι το φύλλο ανοιχτό βουτυρώνουμε, βάζουμε τη κρέμα στην αρχή του φύλλου, τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί γύρω- γύρω μέχρι να τελειώσει.
Βουτυρώμενο ταψί ,άνοιξα το φύλλο, βούτυρο και τρεις κουταλιές κρέμα, πάλι φύλλο, βούτυρο, κρέμα, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και πάνω βάζουμε βούτυρο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα και σιρόπι κρύο στο ζεστό γαλακτομπούρεκο.