Αυτό το σουφλέ με τυριά είναι από τις πιο νόστιμες αλμυρές συνταγές με φύλλο κανταΐφι.
Ιδανική για τους λάτρεις των τυριών, για γιορτινά τραπέζια και μπουφέ!
Μία φανταστική συνταγή της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Για το σουφλέ κανταΐφι
• 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
• 1 lt φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
• 6 αβγά
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
• 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών
• 300 γρ. φέτα τριμμένη
• 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 300 γρ. κασέρι τριμμένο
• 300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 2 αβγά
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές.
Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
Για το κανταΐφι
Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
Το ανοίγουμε και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα.
Για το στήσιμο
Πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
Στρώνουμε το μισό στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.
Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε το κανταΐφι.
Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180ºC το σουφλέ για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.