Αυτές τις πένες θα τις λατρέψετε, καθώς η φυσική πρωτεΐνη βρώμης, που περιέχουν (+50%) περισσότερη σε σχέση με τα απλά ζυμαρικά, σας βοηθάει να χάσετε βάρος, ή και να διατηρήσετε τα επιθυμητά σας κιλά, χωρίς να στερείστε σε απόλαυση.
Αν φυσικά τις συνδυάσετε, όπως μας προτείνει η διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με τυρί cottage, που επίσης είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, και φυσικά με μία λαχταριστή κόκκινη σάλτσα, η οποία θα «απογειώσει» το πιάτο σας, τότε φτιάξτε την και φάτε την χωρίς τύψεις…
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τα μακαρόνια με πρωτεΐνη
- 300 γρ. πένες μεγάλες με ρίγα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 10 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 σκελ. Σκόρδο
- 350 γρ. ντοματίνια
- Λίγο βασιλικό
- 200 γρ. τυρί Arla Protein Cottage Cheese
- Λίγο νερό ζυμαρικών
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο, από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα και την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καθώς και ένα κοτσάνι βασιλικού.
Μια καυτερή πιπερίτσα θα δώσει ένταση.
Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να «σπάσουν» τα ντοματίνια.
Βάζουμε τα σοταρισμένα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε το τυρί cottage protein και πολτοποιούμε.
Συμπληρώνουμε 1 κουτάλα νερό ζυμαρικών για περισσότερη υγρασία.
Ξαναβάζουμε την πολτοποιημένη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα πρωτεΐνης και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά και ζουμερά γιατί στεγνώνουν γρήγορα.