Αυτά τα κουλουράκια τυριού του πεντάλεπτου θα τα φτιάχνετε καθημερινά!
Προσοχή είναι εθιστικά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 450 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ γάλα βρώμης
- 1 κτγ αλάτι
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο+1 κτσ γάλα βρώμη
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Βρώμης, το Τριμμένο Κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 30 γραμμάρια το κάθε κομμάτι τα δίνουμε σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο και το γάλα Βρώμης.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 20 με 25 λεπτά.
Δείτε το βίντεο: