thumbnail_P1000072.00_02_43_10

Φτιάξτε αυτή την διαφορετική Ζαμπονοκασερόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει! (vid)

Γαστρονομία
Φτιάξτε αυτή την διαφορετική Ζαμπονοκασερόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την ζαμπονοκασερόπιτα, θα την λατρέψετε! - Φτιάχνετε στο πι και φι και είναι μούρλια!

Μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς… φύλλο κρούστας! Χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο! Αν δουλεύετε πολλές ώρες και δεν έχετε χρόνο, τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς, σύμφωνα με τον σεφ Πάνο Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Η κούπα που χρησιμοποιεί ο σεφ, είναι 200 ml

  • 10-12 Τορτίγιες
  • 3 μέτρια αυγά
  • 200 γρ γάλα (1 κούπα)
  • 150 γρ ζαμπόν
  • 200 γρ τυρί μοτσαρέλα
  • 1 κτγ αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός

Για το πασπάλισμα

  • Τυρί Μοτσαρέλα

Θα χρειαστείτε:

  • Ταψί 20×30

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι 20Χ30 διπλώνουμε σαν ακορντεόν και βάζουμε κατά μήκος τις τορτίγιες.

Τρίβουμε στον τρίφτη το ζαμπόν και το τυρί μοτσαρέλα.

Ανοίγουμε τις τορτίγιες μέσα στο ταψί και μοιράζουμε σε διάφορα σημεία το ζαμπόν και την μοτσαρέλα.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τορτίγιες σε όλα τα σημεία.

thumbnail_P1000072.00_01_58_21

Πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην πάνω σχάρα  για 40-45 λεπτά στους 190 c.

Κόβουμε σε κομμάτια και η πιο νόστιμη και ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Δείτε το βίντεο: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News