Συνταγή

Νηστίσιμος χαλβάς Φαρσάλων - Εύκολος και πεντανόστιμος! (vid)

Γαστρονομία
Νηστίσιμος χαλβάς Φαρσάλων - Εύκολος και πεντανόστιμος! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε!

Αυτός είναι ο πιο νόστιμος και εύκολος χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει!

Μία γευστική πρόταση από την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το καβούρδισμα

  • 200 γρ ώμο αμυγδαλο (1 κούπα και 1/4)

Για το μείγμα

  • 1 λίτρο νερό (4 κούπες)
  • 250 γρ ζάχαρη (1 κούπα)
  • 100 γρ ηλιέλαιο (7 κτσ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ κορν φλάουρ (2 κουπες)

Για την καραμέλα

  • 250 γρ ζάχαρη (1 κούπα)

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη

Θα χρειαστείτε:

  • Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.

Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.

Συνταγή

Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.

Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.

Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.

Συνταγή

Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .

Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.

Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News