Η πιο νόστιμη και εύκολη λάβα ή άλειμμα φιστικιού ιδανική για παγωτά, τούρτες, κέικ ή όπου αλλού σας αρέσει!
Είναι μία γευστική πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 160 γρ Φιστίκια Αιγίνης (1 κούπα)
- 100 γρ ηλιέλαιο (12 κτσ)
- 70 γρ ζαχαρούχο γάλα (5 κτσ)
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε πολύ καλά τα φιστίκια Αιγίνης και τα περνάμε από σίτα για να καθαρίσουν οι περιττές φλούδες τους.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ηλιέλαιο και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς το ζαχαρούχο γάλα.
- Το συντηρούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι των 250 μλ στο ψυγείο για 8-10 μέρες.
Δείτε το βίντεο: