Συνταγή

Γαλατόπιτα του... πεντάλεπτου, χωρίς φύλλο - Θα την λατρέψετε!!

Γαστρονομία
Γαλατόπιτα του... πεντάλεπτου, χωρίς φύλλο - Θα την λατρέψετε!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστική συνταγή!

Αυτή είναι η πιο εύκολη και φυσικά η πιο νόστιμη γαλατόπιτα

Φτιάξτε την και θα το διαπιστώσετε κι εσείς! Είναι μία γλυκιά πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Η κούπα που χρησιμοποιεί ο Πάνος είναι των 250 μλ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ.

  • 1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
  • 200 γρ ζάχαρη (11 κτσ)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 60 γρ ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κτσ)
  • 60 γρ κορν φλάουρ (4 κτσ)
  • 1/2 κτγ υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)
  • 50 γρ βούτυρο (2 κτσ)

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτσ νερό

Πυρεξ 26 εκ.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, την βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σε ένα πυρέξ 26 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Για το άλειμμα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, την ζάχαρη , το νερό και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

Με ένα πινέλο Αλείφουμε ομοιόμορφα πάνω από την γαλατόπιτα.

Συνταγή

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 160 c.

Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Δείτε το βίντεο: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News