Φτιάξτε αυτή την συνταγή για πίτσα μαργαρίτα, την οποία δανειστήκαμε από το site της Αργυρώς Μπαρμπαρίτου. Παρασκευάζεται με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο.
Είναι πεντανόστιμη, με φανταστικό και εύκολο ζυμάρι σαν αλμυρό μπισκότο που γίνεται σε πέντε λεπτά.
Η συνταγή είναι ιδανική για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.
Για την εύκολη ζύμη για πίτσα:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 κ.γ. ξίδι
2 πρέζα/ες ζάχαρη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη πίτσα μαργαρίτα
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί
Για τη πίτσα µαργαρίτα
Κόβουμε πρώτα τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια με ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Τις βάζουμε σε μπολ.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης, σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο.
Συνεχίζουμε τη συνταγή για πίτσα και προετοιμάζουμε το ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο.
Στρώνουμε μέσα το φύλλο.
Απλώνουμε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, τοποθετούμε την πίτσα και ψήνουμε για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε.