Κουραμπιέδες νηστίσιμοι - Πανεύκολοι και πεντανόστιμοι

Γαστρονομία
Κουραμπιέδες νηστίσιμοι - Πανεύκολοι και πεντανόστιμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όσους είναι σε νηστεία αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα γλυκά σας έχω την τέλεια συνταγή!

Φτιάξτε πανεύκολα νηστίσιμους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!

Μία φανταστική συνταγή από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • 125 γρ. βιτάμ
  • 170 ml ηλιέλαιο
  • 35 γρ. άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 60 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βιτάμ, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι να σβολιάσει η ζύμη μας, εδώ συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Πλάθουμε κουραμπιέδες, τους βάζουμε και τους βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35′ λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Το μυστικό είναι το καλό χτύπημα του βιτάμ, με το ηλιέλαιο και την άχνη, μέχρι να αφρατέψει.

Πασπαλίζουμε με άχνη τους κουραμπιέδες μόλις κρυώσουν τελείως.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News