Ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο κέικ, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι είναι και νηστίσιμο, καθώς δεν υστερεί σε γεύση… αντιθέτως!
Το ιδιαίτερο αυτό κέικ μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την κρέμα:
- 500 γρ. ρόφημα καρπός βρώμη χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 20 γρ. κακάο σκόνη
- 2 βανιλίνες
Για το κέικ:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το ρόφημα καρπός βρώμη χωρίς ζάχαρη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και ανακατεύω πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις βανιλίνες, ανακατευώ και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνω τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι , το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι, το μπέικεν και ανακατεύω με το σύρμα.
Προσθέτω το αλεύρι γ.ο.χ., τη μαγειρική σόδα και ανακατεύω μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.
Σε μια αλευρολαδωμένη φόρμα 25χ30 εκ. ρίχνω το μείγμα και το στρώνω.
Βάζω την κρέμα μέσα σε ένα κορνέ και την απλώνω σε γραμμές απευθείας πάνω στο μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60 λεπτά στους 180 c.
Το πιο νόστιμο και αφράτο νηστίσιμο κέικ με κρέμα σοκολάτας!
Δείτε το βίντεο: