Χρυσά καλιτσούνια Ζουριδάκης

Το κρητικό καλιτσούνι... 23 καρατίων που έφτασε ως το τραπέζι της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι (pics)

Γαστρονομία
Το κρητικό καλιτσούνι... 23 καρατίων που έφτασε ως το τραπέζι της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H ιστορική επιχείρηση και οι φούρνοι Ζουριδάκη κατάφεραν να στείλουν τα προϊόντα τους στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι που τα έβαλε στο τραπέζι της

Δραστηριοποιούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα ως οικογένεια στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων της Κρήτης, ξεκινώντας από έναν μικρό φούρνο στα Μάταλα. Ο λόγος για την επιχείρηση και τους φούρνους Ζουριδάκη που κατάφεραν τα προϊόντα τους να γίνουν ανάρπαστα μέχρι και στο… Άμπου Ντάμπι, και μάλιστα να τα δοκιμάσει η εκεί βασιλική οικογένεια.

Ζουριδάκης

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν μέσω ενός κοινού φίλου ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Μιχάλης Ζουριδάκης, ήρθε σε επαφή μετά από πρόσκληση με μέλη της βασιλικής οικογένειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ζουριδάκης

Ταξίδεψε ως εκεί έχοντας στις αποσκευές του δείγματα  από τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η επιχείρησή του, τα οποία και δοκίμασαν δύο από τους γαμπρούς της πολυπληθούς βασιλικής οικογένειας. 

Χρυσά καλιτσούνια Ζουριδάκης

Τα καλιτσούνια, οι μακαρούνες και άλλα προϊόντα της επιχείρησης Ζουριδάκη – όπως μέλι και παξιμαδάκια – απέσπασαν ενθουσιώδη εγκώμια από τους εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι – οι οποίοι σημειωτέον είναι και εκείνοι που επιλέγουν τα βρώσιμα υλικά που απαρτίζουν το βασιλικό τραπέζι – ωστόσο οι ίδιοι ζήτησαν το κάτι παραπάνω… Κάτι που θα έκανε τα καλιτσούνια αυτά μοναδικά, θα τα απογείωνε και θα τους έδινε μια ιδιαίτερη... χλιδή, που χαρακτηρίζει άλλωστε και τη βασιλική οικογένεια των ΗΑΕ.

Ζουριδάκης

Η ιδέα ήρθε επιτόπου! Καθώς η παρέα των εκπροσώπων της βασιλικής οικογένειας κατά τη συνάντησή τους με τον Κρητικό επιχειρηματία έπινε καπουτσίνο που περιείχε ρινίσματα χρυσού – βρώσιμα φυσικά – που μετατρέπουν και το πιο απλό υλικό σε είδος πολυτελείας, “γεννήθηκαν” τα «χρυσά» καλιτσούνια.

Χρυσά καλιτσούνια Ζουριδάκης

 

 

Χρυσά καλιτσούνια Ζουριδάκης

Το παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης “ντύθηκε” με ρινίσματα χρυσού μόλις ο κ. Ζουριδάκης επέστρεψε στην Κρήτη, αφού πρώτα δημιουργήθηκε μια εξειδικευμένη συνταγή, μοναδική για τη βασιλική οικογένεια, με υλικά όπως γάλα γαϊδούρας και αλεύρι ζέας, έπειτα από αρκετές δοκιμές.

Το... χλιδάτο και άκρως ιδιαίτερο προϊόν ήταν έτοιμο και η πρώτη εξαγωγή καλιτσουνιών με χρυσό 23 καρατίων ως επικάλυμμα δεν άργησε να έρθει. Τα "χρυσά" καλιτσούνια "έφυγαν" για Άμπου Ντάμπι σε συσκευασίες 100 πολυτελών κασετινών με προορισμό το βασιλικό τραπέζι. 

Το προϊόν αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η οποία ξεπερνά τα 2.000 άτομα, τα οποία και τα μοιράζονται ή τα δωρίζουν μεταξύ τους. 

Μάλιστα, ήδη βρίσκονται υπό δοκιμή άλλα τρία προϊόντα τα οποία θα “ντυθούν” επίσης στα... χρυσά και θα ταξιδέψουν ως τη βασιλική οικογένεια, με τον κ. Ζουριδάκη να τα κρατά κρυφά μέχρι να είναι απολύτως έτοιμα.

Η επιχείρηση Ζουριδάκη

Η επιχείρηση με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα τού κ. Ζουριδάκη δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1920. Ο πρώτος - ιστορικός - φούρνος άνοιξε στα Μάταλα από τον παππού και τη γιαγιά τού κ. Ζουριδάκη. Μάλιστα, στα ’60s οι χίπις επισκέπτονταν τον φούρνο και αποκαλούσαν τη γιαγιά του κ. Ζουριδάκη «mama» (κάτι που παραπέμπει στον ρόλο της τηλεοπτικής «νόνας» στο σίριαλ “Η παραλία” που παίζεται αυτήν την εποχή στη δημόσια τηλεόραση και διαδραματίζεται στην εποχή των χίπηδων). 

Το κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης είναι στα Πιτσίδια, άλλο ένα κατάστημα βρίσκεται στο Καμηλάρι, ενώ ως επιχειρηματίας ο κ. Ζουριδάκης δραστηριοποιείται και σε Αθήνα και Πειραιά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News