pitsa
Φωτ.: unsplash

Πίτσα: Η πιο νόστιμη, λαχταριστή και νηστίσιμη!

Γαστρονομία
Πίτσα: Η πιο νόστιμη, λαχταριστή και νηστίσιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε αυτή την νηστίσιμη πίτσα – Είναι εύκολη, οικονομική και πολύ ελαφριά σε γεύση!

Αν τηρείτε την νηστεία των Χριστουγέννων και δεν θέλετε να στερείστε σε γεύση, σας προτείνουμε αυτή την φανταστική συνταγή.

Είναι μια πίτσα εύκολη, οικονομική και κυρίως σπιτική. Και αν και νηστίσιμη συνταγή είναι πεντανόστιμη και πολύ… μα πολύ ελαφριά!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη:

  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

Για την πίτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγες ψιλοκομμένες ελιές
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και να ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα. Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκατ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.

pitsa
Φωτ.: unsplash

Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Πηγή: imommy.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News