Αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε, είναι εύκολη σε παρασκευή και πεντανόστιμη!
Η ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης μας αποκαλύπτουν τα μυστικά για την τέλεια Carbonara με Linguine.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 300 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
- 100 γρ. μπέικον
- 100 γρ. τυρί πεκορίνο
- 1 κρόκο από μέτριο αυγό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 70 γρ. φυστικοβούτυρο
- 300 γρ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν (σε 3 δόσεις)
Για το στόλισμα
- Τυρί πεκορίνο
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά λιγκουίνι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγανι ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το τυρί πεκορίνο, το κρόκο, το χυμό λεμόνι,το φυστικοβούτυρο, νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Ανακατεύουμε ταυτόχρονα τα ζυμαρικά και τα βγάζουμε βαζοντάς τα μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.

Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την πάστα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι αν έχουμε μια λεία σάλτσα .
Σερβίρουμε και στολίζουμε με λίγο τυρί πεκορίνο και πιπέρι.
Η πιο νόστιμη συνταγή linguine καλύτερη από carbonara!!
Φτιάξτε την για σας και την οικογένειά σας που σίγουρα θα την λατρέψετε!!
Δείτε το βίντεο: