Μόνο δέκα λεπτά απαιτούνται για να φτιάξετε αυτά τα φανταστικά τυροπιτάκια. Εύκολα σε Παρασκευή, με λίγα υλικά και πεντανόστιμα.
Είναι μία γευστική πρόταση για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του neakriti.gr, της ομάδας Live Kithen και του Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ γιαούρτι 2%
- 2 μέτρια αυγά
- 400 γρ τυρί φέτα
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το μπέικεν και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη.

Σπάμε με τα χέρια το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να απαορροφηθεί το αλεύρι και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 70 γρ και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
Τα πιο νόστιμα, εύκολα και αφράτα τυροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!
Δείτε το βίντεο: