Φανταστική συνταγή εύκολη σε παρασκευή από την Ομάδα Live Kitchen και τον σεφ Πάνο Παπαδάκη.
Φτιάξτε τα δικά σας κριτσίνια και πιο συγκεκριμένα την συγκεκριμένη συνταγή και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη Ζύμη:
- 350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 150 γρ bio αλεύρι ολικής άλεσης
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 1/2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 270 γρ νερό
- 50 γρ bio ταχίνι
- 50 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κτσ μέλι
- 1,5 κτγ αλάτι
Για το μελόνερο:
- 300 γρ νερό
- 2 κτσ μέλι
Για το πασπάλισμα
- Bio Ηλιόσποροι
- Σουσάμι
- Παπαρουνόσπορo
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, το μπέικεν, το μέλι, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το αλεύρι ολικής και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ μέχρι αν έχουμε μια εύπλαστη ζύμη ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε νερό , το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι.
Σε 2 ταψάκια ρίχνουμε στο ένα ηλιόσπορους και στο άλλο σουσάμι μαζί με παπαρουνόσπορο.
Μετράμε 15 γρ. το κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε να ναι λεπτό με τα χέρια μας.
Βουτάμε το κάθε κομμάτι μέσα στο μείγμα με το μελόνερο και έπειτα στους σπόρους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 c για 10 λεπτά και έπειτα γυρνάμε τον φούρνο στην θερμοκρασία 100 c και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά .
Αν χρειάζεται ψήνουμε έξτρα ώρα ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε.
Είναι πεντανόστιμα και ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας.
Φτιάξτε και εσείς αυτά τα υγιεινά και πεντανόστιμα κριτσίνια και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!