Κουλουράκια κανέλας - Νηστίσιμα, τραγανά και μυρωδάτα!

Γαστρονομία
Κουλουράκια κανέλας - Νηστίσιμα, τραγανά και μυρωδάτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολα, τραγανά και μυρωδάτα, ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ!

Φανταστικά κουλουράκια κανέλλας, τραγανά και μυρωδάτα, ό,τι πρέπει για τον πρωινό, αλλά και απογευματινό σας καφέ!

Φτιάξτε τα να μοσχομυρίσει το σπίτι! Είμαι μία συνταγή της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τα κουλουράκια κανέλας

  • 2½ φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
  • 2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Για τα κουλουράκια κανέλας

Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.

Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια κανέλας.

Πλάθουμε τα κουλουράκια κανέλας σε πλεξίδα.

Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

Μυστικά

  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.
  • Όταν ξεκουραστεί η ζύμη τα κουλουράκια πλάθονται πιο ωραία.
  • Αν σπάει η ζύμη στο πλάσιμο, θέλουν απλά ξεκούραση.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια σας με κανελοζάχαρη.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News