Εύκολη ταραμοσαλάτα μους χωρίς ψωμί - Η πιο εύκολη και βελούδινη

Γαστρονομία
Εύκολη ταραμοσαλάτα μους χωρίς ψωμί - Η πιο εύκολη και βελούδινη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 5 απλά υλικά, σε 3 λεπτά απολαμβάνεις την πιο εύκολη ταραμοσαλάτα μους

Για την εύκολη ταραμοσαλάτα μους, πρέπει να διαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επιλέγει λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η ταραμοσαλάτα. Εξαρτάται τι προτιμάτε. Γίνεται με απλά υλικά: ταραμά, κρεμμύδι, λεμόνι, λάδι και νερό.

Ιδανικά χρειάζεστε ένα μίξερ αλλά μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, σε γουδί αλλά θέλει συνεχές χτύπημα. Αν την φτιάξετε χωρίς μίξερ θέλει συνεχές ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις για να γίνει κρεμώδης και βελούδινη.

Υλικά για την ταραμοσαλάτα

  • 80 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ.σ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Η κλασική ταραμοσαλάτα γίνεται με ψωμί ή πατάτα. Αυτή η ταραμοσαλάτα μους δεν έχει τίποτα από τα δύο! Γίνεται χωρίς ψωμί, χωρίς πατάτα, μόνο με λάδι και νερό! Ταραμοσαλάτα αλοιφή, βελούδινη με 3 υλικά!

Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το πολύ ψιλοκομένο ή τριμμένο κρεμμύδι.

Τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι σταδιακά ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ. Ιδανικό μίξερ είναι το ραβδομπλέντερ με τον στενό κάδο του.

Η ταραμοσαλάτα αρχίζει να πήζει σιγά - σιγά με την προσθήκη του λαδιού.

Όταν βάλουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο για την γεύση, σφίγγει αρκετά.

Τότε προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά όχι όλο με μιας.

Με το νερό στην ταραμοσαλάτα θα πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε.

Γι’ αυτό το ρίχνουμε λίγο-λίγο και ταυτόχρονα πολτοποιούμε την μους ταραμοσαλάτα και σε 3’ είναι έτοιμη.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ταιριάζει πάρα πολύ.

Στο τέλος δηλαδή αφού την φτιάξουμε προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι για περισσότερη οξύτητα ή προσθέτουμε λίγο λάδι για να γλυκάνει.

Την μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

Την διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.

Αν θέλουμε προσθέτουμε μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα.

Φτιάξε την εύκολη ταραμοσαλάτα και απόλαυσέ την ιδανικά με την τραγανή σπιτική λαγάνα μου. Και δεν χρειάζεται να είναι Καθαρή Δευτέρα για να τα απολαύσεις μαζί. Όλο τον χρόνο τα φτιάχνω και τα δυο γιατί είναι φανταστικές συνταγές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News