Ζυμαρικά στο πήλινο με μπουγιουρντί - Θα ξετρελαθείτε

Γαστρονομία
Ζυμαρικά στο πήλινο με μπουγιουρντί - Θα ξετρελαθείτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά στο πήλινο ανακατεμένα μαζί με μπουγιουρντί! - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Ανακατέψτε το μπουγιουρντί με τα ζυμαρικά και θα έχετε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Φτιάξτε αυτή την συνταγή που μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τα ζυμαρικά

  • 100 γρ ζυμαρικά βίδες
  • Αλάτι

Για το μπουγιουρντί

  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • Ρίγανη
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά μπούκοβο
  • Πιπέρι
  • Τυρί μοτσαρέλα

Για το πασπάλισμα

  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία και προσθέτουμε αλάτι στο νερό που βράζει.

Κόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε σε φέτες στον πάτο από το πήλινο.

Κόβουμε την πράσινη πιπεριά και προσθέτουμε το τυρί φέτα, την ρίγανη, το μπούκοβο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και την τριμμένη μοτσαρέλα.

Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 c.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια την τριμμένη μοτσαρέλα.

Ξαναψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Τόσο νόστιμα ζυμαρικά σε συνδυασμό με μπουγιουρντί δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Μια υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News