Με λίγα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε τα πιο τέλεια μπισκότα. Θα τα... εκτιμήσουν οι μικροί της οικογένειας, αλλά και οι μεγάλοι.
Αρωματικά, ιδιαίτερα γευστικά… μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μπορούν ακόμα και να χρησιμοποιηθούν ως βάση σε διάφορα γλυκά.
Για 25 μεγάλα μπισκότα θα χρειαστούμε:
Υλικά:
1 δόση* αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 δόση* ζάχαρη άχνη
1 κοφτή κουταλιά γλυκού μπέκιν
1 φιαλίδιο βανιλίνη
8 κουταλιές σούπας γάλα καρύδας
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο*
10 κουταλιές σούπας καρύδα τριμμένη
Νερό όσο πάρει, για να έχουμε μια λίγο νερουλή ζύμη (κάτι λιγότερο από 1/4 του δοσομετρικού δοχείου*). Όσο λιγότερο το νερό, τόσο πιο σφιχτή η ζύμη και τόσο λιγότερο το ψήσιμο.
Βάζουμε την κονσέρβα με γάλα καρύδας, κλειστή, σε κούπα με βραστό νερό ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί (συνήθως είναι διαχωρισμένο, με το λίπος μαζεμένο επάνω και το νερό κάτω).
Ανοίγουμε την κονσέρβα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το γάλα καρύδας.
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μπέκιν, τη βανιλίνη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά το μείγμα σκεπασμένο στη λεκανίτσα. Έτσι η καρύδα θα απορροφήσει υγρά και θα το κάνει πιο σφιχτό.
Στρώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Με το που περνούν τα 10 λεπτά, αρχίζουμε να αδειάζουμε στο ταψί κουταλιές από το μείγμα. Όσο πιο νερουλό είναι το μείγμα μας, τόσο περισσότερο θα απλώσει.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας). Επειδή οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, μετά το 15λεπτο ελέγχουμε κατά πόσο τα μπισκότα έχουν ψηθεί τρυπώντας με το πηρούνι. Όταν βγει στεγνό είναι έτοιμα.
Μην αφήσετε να ροδίσουν πολύ γιατί θα γίνουν σκληρά.
Αν κάποια μπισκότα έχουν κολλήσει μεταξύ τους στο ψήσιμο, πράγμα που συμβαίνει εύκολα στις ζύμες που απλώνουν, απλά τα χωρίζουμε με μαχαίρι.
* Για τη δοσομέτρηση έχει χρησιμποιηθείοίησα γυάλινο βάζο από μαρμελάδα, που χωρούσε 450 γραμμάρια μαρμελάδας. «Μια δόση αλεύρι» και «μια δόση ζάχαρη άχνη» σημαίνει ότι γέμισα το βάζο με αλεύρι και ζάχαρη αντίστοιχα, μέχρι επάνω, χωρίς να πιέσω το περιεχόμενο ώστε να χωρέσει περισσότερο.
Ο δοσομετρητής και η βανιλλίνη.
** Το ελαιόλαδο μπορείτε να το παραλείψετε και να το αντικαταστήσετε με 2 κουταλιές ακόμη γάλα καρύδας.
Πηγή: dogma.gr