Ο απόηχος του ελληνικού τελικού της Eurovision 2026 συνεχίζεται, με την Εύη Δρούτσα να σχολιάζει καυστικά την εμφάνιση και κυρίως το ενδυματολογικό ύφος του Akyla, ο οποίος επικράτησε με το τραγούδι «Ferto» και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 70ό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, που φέτος φιλοξενείται στη Βιέννη.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», η γνωστή στιχουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να επανεξετάσει την αισθητική του για την τελική σκηνή, σημειώνοντας πως ένα τόσο «ιδιόμορφο» look μπορεί να παρεξηγηθεί στο εξωτερικό.
«Θα πουν ότι ήρθε ο καραγκιοζάκος, και δεν είναι αυτό το παιδί. Απλώς, δεν στηρίζεται ένα τραγούδι αποκλειστικά πάνω στο ντύσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός απαιτεί καλλιτεχνική καθαρότητα, όχι μόνο εντυπωσιασμό.
Η Δρούτσα αναφέρθηκε και στο ίδιο το τραγούδι, επισημαίνοντας ότι δεν έχει φανεί ακόμη ολοκληρωμένα η φωνητική ικανότητα του τραγουδιστή.
«Τη φωνή του Akyla δεν την έχουμε ακούσει πραγματικά. Το "Πάρ’ το" δεν φτάνει για να υποστηριχθεί μια ζωντανή εμφάνιση στη Eurovision», είπε, σχολιάζοντας ότι το κοινό ίσως ψήφισε περισσότερο το concept παρά το ίδιο το μουσικό αποτέλεσμα.
Η στιχουργός πάντως στάθηκε θετικά στο προσωπικό στοιχείο του τραγουδιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μητέρα του καλλιτέχνη - κάτι που φάνηκε και στη φορτισμένη στιγμή που ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή μετά τη νίκη του.
► Διαβάστε επίσης: Έφυγε από την ζωή ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ
Ο ελληνικός τελικός έκλεισε με τον Akyla να συγκεντρώνει 48 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Good Job Nicky και στη τρίτη τη Marseaux, σε μια βραδιά με ισχυρές συμμετοχές και μεγάλη τηλεοπτική απήχηση.
Η συζήτηση όμως για το ύφος και τη σκηνική ταυτότητα της ελληνικής συμμετοχής συνεχίζεται, καθώς ο καλλιτέχνης ετοιμάζει πλέον την τελική του εμφάνιση για τη μεγάλη σκηνή της Βιέννης.
