Ένα δροσιστικό, υγιεινό και πεντανόστιμο vegan παγωτό με μόλις δύο βασικά υλικά: μπανάνες και φιστικοβούτυρο. Μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια γλυκιά απόλαυση χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά ή επεξεργασμένα συστατικά.
Η φυσική γλύκα της μπανάνας συνδυάζεται άψογα με την πλούσια, βουτυρώδη γεύση του φιστικοβούτυρου, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραδοσιακά παγωτά.
Σερβίρεται σε χωνάκια, με τραγανά φιστίκια και λίγα φύλλα μέντας για δροσιά και άρωμα. Ιδανικό για καλοκαιρινά απογεύματα, χωρίς τύψεις και με απόλυτα φυσικά υλικά.
Είναι μία γευστική συνταγή του διάσημου σεφ, Άκη Πετρετζίκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
- Χωνάκια παγωτού
- 50 γρ. φιστίκια, peanuts
- Φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.