DIMITRIS2

Δημήτρης Μιχαηλίδης: Ο διάσημος σεφ από την Αριδαία που κατέκτησε τις κουζίνες και το YouTube στο neakriti.gr

Life
Δημήτρης Μιχαηλίδης: Ο διάσημος σεφ από την Αριδαία που κατέκτησε τις κουζίνες και το YouTube στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον χαρακτηρίζει η υπομονή, η επιμονή και η αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης καταφέρνει να δημιουργεί συνταγές που είναι ταυτόχρονα εύκολες, οικονομικές και 100% επιτυχημένες!

Στον κόσμο της γαστρονομίας, λίγοι μπορούν να ισχυριστούν ότι συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι σίγουρα ένας από αυτούς. 

Σε ηλικία μόλις 31 ετών, ο σεφ από την Αριδαία κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ακολούθων στο YouTube, αποδεικνύοντας πως η αγάπη για τη μαγειρική μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της κουζίνας και να γίνει παγκόσμια. Με περισσότερους από 371.000 συνδρομητές, ο Δημήτρης μοιράζεται εύκολες, οικονομικές και 100% επιτυχημένες συνταγές, που γίνονται αμέσως αγαπητές από το κοινό.

Το neakriti.gr τον «εντόπισε» στη μακρινή Αριδαία, όπου ζει και εργάζεται. Παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα –και όχι μόνο–, παραμένει προσγειωμένος, απολαμβάνοντας την ηρεμία της ελληνικής επαρχίας. Η ζωή στη μικρή πόλη, ωστόσο, δεν αποτελεί εμπόδιο. Αντιθέτως, έχει δημιουργήσει στούντιο τηλεοπτικών προδιαγραφών, όπου καθημερινά καταγράφει τη μαγειρική του τέχνη, συνδυάζοντας την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική.

Η πορεία του δεν ήταν χωρίς εμπόδια. Ξεκινώντας με ελάχιστα μέσα, τραβούσε βίντεο με το κινητό του και έκανε μοντάζ σε απλές εφαρμογές, ενώ για να ανεβάσει τα βίντεο πήγαινε σε internet café. Ωστόσο, η αφοσίωση και το πάθος του για τη μαγειρική τον οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Ο Δημήτρης δεν δημιουργεί απλώς συνταγές – εμπνέει ανθρώπους να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, να πειραματιστούν στην κουζίνα τους και να ανακαλύψουν την απόλαυση του σπιτικού φαγητού.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μοιράζεται μαζί μας τη διαδρομή του από την Αριδαία στις οθόνες χιλιάδων ακολούθων, αποκαλύπτει την έμπνευσή του, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, και τα όνειρά του για το μέλλον. Από παραδοσιακές συνταγές της οικογένειάς του μέχρι τις καινοτομίες του σήμερα, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Τι σε ενέπνευσε να ξεκινήσεις την καριέρα σου στη μαγειρική και πώς προέκυψε η ιδέα για το πρώτο σου κανάλι στο YouTube; 

«Στα 15 μου ξύπνησα ένα πρωί και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι απλά ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θα γίνω μάγειρας ή ζαχαροπλάστης. Φυσικά οι γονείς μου δε με πήραν στα σοβαρά γιατί υπέθεσαν ότι είτε κάνω πλάκα είτε είναι μια επιπόλαιη σκέψη ενός έφηβου. Η ιδέα για το κανάλι στο YouTube ήρθε όταν ένα διάστημα ανέβαζα φωτογραφίες και κάτω στη λεζάντα αναλυτικά τη συνταγή σε κάποιες ομάδες μαγειρικής στο Facebook. Έτσι αντί για φωτογραφίες αποφάσισα να δίνω τις συνταγές σε βίντεο». 

Όταν ξεκίνησα να δημιουργώ τα βίντεο μαγειρικής το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα ήταν ο τεχνικός εξοπλισμός

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισες όταν ξεκίνησες να ανεβάζεις βίντεο; 

 «Όταν ξεκίνησα να δημιουργώ τα βίντεο μαγειρικής το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα ήταν ο τεχνικός εξοπλισμός. Ούτε κάμερες, ούτε υπολογιστές ούτε τίποτα. Τραβούσα τα βίντεο με ένα κινητό και έκανα το editing στο κινητό. Τότε έμενα με τους γονείς μου και δεν είχαμε καν γραμμή για ίντερνετ στο σπίτι. Οπότε έπρεπε να πάω σε ίντερνετ καφέ για να ανεβάσω τα βίντεο». 
 

400632528_3634615113480456_501776722515708348_n

Η ζωή στην Αριδαία επηρεάζει την έμπνευσή σου; Πώς συνδυάζεις την επαρχία με την παγκόσμια εμβέλεια του YouTube; 

 «Το ότι ζω σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν επηρεάζει την έμπνευσή μου. Αν θέλω να γευτώ νέες γεύσεις και να πειραματιστώ πάνω σε αυτές θα κάνω κάποιο ταξίδι ή εξόρμηση σε κάποια άλλη πόλη/χώρα και θα φάω σε διάφορα μαγαζιά. Πλέον έχω δημιουργήσει δύο επαγγελματικά στούντιο στην Αριδαία τηλεοπτικών προδιαγραφών οπότε μπορώ να κάνω τα γυρίσματα από το μέρος μου χωρίς να χρειαστεί να πάω σε κάποια μεγάλη πόλη». 

Πώς καταφέρνεις να δημιουργείς συνταγές που είναι ταυτόχρονα εύκολες, οικονομικές και 100% επιτυχημένες; 

«Στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα κανάλια με συνταγές μαγειρικής. Έμαθα από την αρχή να ακούω τον κόσμο από τα σχόλια που μου έκανε και είδα ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για γρήγορες και εύκολες συνταγές. Προσπαθώ να πειραματίζομαι πάνω σε συνταγές με ελάχιστα υλικά ώστε να είναι οικονομικές και να μη χρειαστεί να πας στο σούπερ μάρκετ για να τη φτιάξεις αλλά να χρησιμοποιήσεις απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι». 

Η γιαγιά μου είχε ζαχαροπλαστείο πριν γεννηθώ και μου έχει δώσει το συνταγολόγιό της. Έχω πάρει πολλές συνταγές από εκεί αλλά φυσικά της έχω προσαρμόσει στα νέα δεδομένα

Υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές από την οικογένειά σου που έχεις προσαρμόσει για το κοινό σου; Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου;

«Η γιαγιά μου είχε ζαχαροπλαστείο πριν γεννηθώ και μου έχει δώσει το συνταγολόγιό της. Έχω πάρει πολλές συνταγές από εκεί αλλά φυσικά της έχω προσαρμόσει στα νέα δεδομένα καθώς είχαν πολύ βούτυρο και πολύ ζάχαρη τα γλυκά εκείνα τα χρόνια. Μία από τις αγαπημένες μου και πιο viral συνταγές που έχω ανεβάσει είναι το προφιτερόλ». 
 

Πώς έχει επηρεάσει η τεχνολογία την πορεία σου, από τα πρώτα βίντεο με το κινητό μέχρι το στούντιο που έχεις σήμερα; 

«Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία των βίντεο. Με τον συνεργάτη μου και βιντεογράφο μου Νίκο Παντελίδη έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό και συνεχίζουμε να επενδύουμε. Θέλουμε πέρα από τη συνταγή ο θεατής να ευχαριστιέται να βλέπει τα βίντεο σε όσο το δυνατόν καλύτερη ανάλυση γίνεται».  

Είναι οι γλυκές ή οι αλμυρές συνταγές αυτές που σε εκφράζουν περισσότερο; Πώς αποφασίζεις τι να μοιραστείς με το κοινό σου; 

«Παλαιότερα μου άρεσε να φτιάχνω περισσότερες γλυκές συνταγές. Πλέον μου αρέσουν οι αλμυρές λίγο περισσότερο. Ανάλογα την εποχή και γενικά τι παίζει στις τάσεις διαλέγω και τις συνταγές που θα δώσω. Προσπαθώ να δίνω εποχιακές συνταγές κατά κύριο λόγο». 

Πώς αισθάνεσαι που η δουλειά σου… «επηρεάζει» γευστικά, θα λέγαμε, την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων; Τι σχόλια από το κοινό σου έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη σου; 

«Δεν υπάρχει το συναίσθημα που βιώνω όταν μου στέλνουν μηνύματα η σχόλια του τύπου «έκανα τη συνταγή σου και βγήκε τέλεια», «οι συνταγές σου όλες είναι 100% επιτυχία» και άλλα τέτοια. Νιώθω ότι βοηθάω πολύ με τον τρόπο μου χωρίς να χαραμίζουν τα υλικά τους. Αυτή τη στιγμή δε μου έρχεται κάποιο σχόλιο συγκεκριμένο στο μυαλό αλλά γενικά όταν ο κόσμος σχολιάζει στα βίντεο παίρνω άπειρη δύναμη να συνεχίζω». 

DIMITRIS

Έχεις κάποιο όραμα για την εξέλιξη του καναλιού σου ή της καριέρας σου στον χώρο της γαστρονομίας; Υπάρχουν νέες ιδέες που σχεδιάζεις να υλοποιήσεις; 

«Φέτος θα δώσω περισσότερη έμφαση στο κανάλι μου στο YouTube με νέες κατηγορίες βίντεο και ελπίζω να τις αγαπήσει ο κόσμος».  

Ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που έχεις πάρει από την εμπειρία σου μέχρι τώρα, είτε στη μαγειρική είτε στη δημιουργία περιεχομένου; 

Υπομονή, επιμονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και να κλείνεις τα αυτιά στα hate comments». 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News