Το κουνουπίδι ανήκει στα λαχανικά που πολλοί αγαπούν, ενώ άλλοι αποφεύγουν. Ανεξαρτήτως προτίμησης, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η έντονη μυρωδιά του κατά το μαγείρεμα μπορεί να γίνει ενοχλητική.
Ακολουθούν μερικά απλά και πρακτικά κόλπα για να απολαύσεις το κουνουπίδι χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.
Χρησιμοποίησε ξίδι και βαμβάκι
Βρέξε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι με ξίδι και τοποθέτησέ το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το ξίδι δρα αποτελεσματικά, εξουδετερώνοντας την έντονη μυρωδιά.Φλούδα λεμονιού στην κατσαρόλα
Ρίξε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα που βράζει το κουνουπίδι. Το άρωμα του λεμονιού "μαλακώνει" την έντονη οσμή και αφήνει τον χώρο ευχάριστο.Ελληνικός καφές για... διάσωση της κατάστασης
Αν ξεχάσεις τα παραπάνω, υπάρχει λύση ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Ζέστανε για λίγα λεπτά το μικρό μάτι της κουζίνας και σκόρπισε πάνω του λίγους κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το σπίτι θα μοσχοβολά καβουρντισμένο καφέ!
Μην ξεχνάς ότι το κουνουπίδι είναι εξαιρετικά θρεπτικό και αξίζει μια θέση στο τραπέζι σου. Αν το συνδυάσεις με δημιουργικές συνταγές, μπορεί να το δεις με νέα ματιά και να το αγαπήσεις!