Εάν έχουμε περάσει ποτέ από μια φάση παρασκευής ψωμιού, πιθανότατα έχουμε ασχοληθεί για να δημιουργήσουμε το δικό μας προζύμι...
Ωστόσο, αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι, το BBC Good Food έχει μια καλή εξήγηση (γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να το κάνουμε: «Το ψωμί με προζύμι έχει φυσική μαγιά, που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί εμπορική μαγιά για να φουσκώσει. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ένα μείγμα αλευριού και νερού που έχει υποστεί ζύμωση το οποίο περιέχει άγρια μαγιά και καλά βακτήρια για να συμβεί αυτό.
Αυτό παράγει επίσης, σύμφωνα με το huffingtonpost.gr την πικάντικη γεύση και την ελαφρώς μαστιχωτή υφή που θα συναντήσουμε στο ψωμί με προζύμι».
Επίσης, είναι γευστικότατο. Ιδανικό για σάντουιτς, τοστ, ντιπ σε σούπα, συνοδευτικό σαλάτας... το προζύμι ταιριάζει με πολλά.
Ωστόσο, το κρυφό πλεονέκτημα του ψωμί με προζύμι δεν είναι η γεύση του ή το πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί. Αποδεικνύεται ότι το προζύμι είναι πραγματικά πολύ καλό και για την υγεία μας. Ας δούμε γιατί.