σκύλος χιόνι

Τα κυνηγόσκυλα φοβούνται το χιόνι; Ιδιοκτήτης σκύλου αποκαλύπτει τον λόγο

Life
Τα κυνηγόσκυλα φοβούνται το χιόνι; Ιδιοκτήτης σκύλου αποκαλύπτει τον λόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιοκτήτης σκύλου αποκαλύπτει τον σπαρακτικό λόγο που το κυνηγόσκυλό του φοβάται το χιόνι

Ο Holden Blanco και η σύζυγός του Elizabeth Hasier από τη Φιλαδέλφεια υιοθέτησαν τον Paul τον πρώην σκύλο αγώνων το 2021. “Διασώσαμε τον Paul κατευθείαν από την πίστα αγώνων το 2021″, δήλωσε ο Blanco. “Από τότε τον έχουμε γστο σπίτι μας”.

Αυτό δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Ως σκύλος αγώνων, ο Paul δεν ήταν εξημερωμένος και αρχικά δυσκολεύτηκε με την προσαρμογή. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για τα πρώην κυνηγόσκυλα αγώνων. “Στην αρχή ήταν αρκετά συγκλονισμένος και συνεχώς ανήσυχος – έψαχνε καθημερινά στα σκουπίδια για φαγητό”, δήλωσε ο Blanco.

Τα περισσότερα σκυλιά βιώνουν κάποια μορφή άγχους. Μια μελέτη του 2020 σε 13.700 σκύλους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 72,5% των σκύλων που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας παρουσίασαν κάποια μορφή συμπεριφοράς που σχετίζεται με το άγχος.

Η ευαισθησία στον θόρυβο κατατάχθηκε ως ο πιο συχνά καταγεγραμμένος τύπος άγχους μεταξύ των σκύλων, με το 32% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που ερωτήθηκαν στη μελέτη να ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά τους το βίωναν.

Ο φόβος κατατάχθηκε ως το δεύτερο πιο συνηθισμένο άγχος σκύλων στη μελέτη, με 29 τοις εκατό. Πιο συγκεκριμένα, το 17 τοις εκατό των σκύλων εμφάνισε φόβο για άλλα σκυλιά, το 15 τοις εκατό φόβο για ξένους και το 11 τοις εκατό φόβο για νέες καταστάσεις.

σκύλος φοβάται το χιόνι

Για τον Paul, αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις περιλαμβάνουν το χιόνι, κάτι που δεν είχε βιώσει ποτέ στο παρελθόν, αφού μεγάλωσε στην ηλιόλουστη Φλόριντα. Ο Blanco δήλωσε ότι, δυστυχώς, η προηγούμενη ζωή του Paul του άφησε έναν “παράλογο φόβο για τα περισσότερα πράγματα”.

“Είναι τόσο καινούργιος στο να είναι σκύλος, αφού υπέφερε ως δρομέας, που υπήρξαν φαινομενικά φυσιολογικά πράγματα που τον φρίκαραν πραγματικά”, είπε. “Στην αρχή φοβόταν ακόμα και τις σκάλες – δεν τις είχε δει ποτέ και μισούσε να τις ανεβαίνει. Μόνο μετά από εβδομάδες εξάσκησης άρχισε τελικά να χαλαρώνει και να καταλαβαίνει τις σκάλες ως έννοια!”

Ο Blanco δήλωσε ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά την αποστροφή του Paul για το χιόνι μόλις λίγες εβδομάδες μετά την υιοθεσία

Μέρος του προβλήματος είναι ότι ο Paul δεν έχει πολύ τρίχωμα, οπότε είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης. Οι ανθρώπινοι σύντροφοί του έχουν καταβάλει προσπάθειες για να το καταπολεμήσουν αυτό, με τον Paul να τυλίγεται συχνά σε στρώματα ρούχων προτού αψηφήσει τα στοιχεία της φύσης. Δυστυχώς, αν μη τι άλλο, δεν έχει χιονίσει αρκετά.

“Δεδομένου ότι η Φιλαδέλφεια δεν είχε χιόνι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για εμάς να τον εκθέσουμε στο χιόνι και να τον εξοικειώσουμε με αυτό”, εξήγησε ο Blanco. “Έτσι, ο κλασικός Paul , τα νέα πράγματα τον έχουν τρομάξει ως συνήθως”.

Ο ιδιοκτήτης του εξακολουθεί να ελπίζει ότι, με τον καιρό, ο Paul θα προσαρμοστεί στον κρύο καιρό και θα μάθει να αγαπάει το χιόνι. “Καθώς η Φιλαδέλφεια παίρνει περισσότερο χιόνι, ελπίζω ότι ο Paul θα αισθάνεται πιο άνετα να βγαίνει έξω και να παίζει μέσα σε αυτό”, δήλωσε ο Blanco.

Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, ο Blanco είπε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ο Paul αισθάνεται λιγότερο φοβισμένος αυτές τις μέρες. “Ο Paul μοιάζει περισσότεεο με γάτα και λατρεύει τους ύπνους και τις αγκαλιές”, είπε. “Φυσικά λατρεύει τις βόλτες του στο πάρκο, αλλά σίγουρα θα προτιμήσει τη λιακάδα και το γρασίδι από τις χιονοθύελλες”.

Στα άλλα ενδιαφέροντα του Paul περιλαμβάνονται το ουρλιαχτό στις σειρήνες του ασθενοφόρου, οι αγκαλιές, το να ακουμπάει στους ανθρώπους όταν μπαίνουν στο σπίτι, οι πεζοπορίες στο Βερμόντ, το να παίζει με παιχνίδια που παράγουν ήχο και ο ύπνος σε μαλακές επιφάνειες.

Έτσι, παρόλο που το χιόνι μπορεί να εξακολουθεί να είναι κάτι σαν αγώνας, είναι σαφές ότι αυτός ο πρώην δρομέας λατρεύει τη νέα του ζωή.

Πηγή: petkeepers.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News