Θέμις Μπαζάκα

Θέμις Μπαζάκα για τη δήλωση για τα Θρησκευτικά: «Με τρόμαξε η επίθεση, δέχτηκα βρισιές» (vid)

Life
Θέμις Μπαζάκα για τη δήλωση για τα Θρησκευτικά: «Με τρόμαξε η επίθεση, δέχτηκα βρισιές» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηθοποιός είχε πει ότι θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία και να εισαχθεί μάθημα σεξουαλικής αγωγής

Η Θέμις Μπαζάκα μίλησε για την καριέρα της και τη συμμετοχή της στη σειρά «Η Μάγισσα». Επίσης, σχολίασε τη δήλωση που είχε κάνει πριν από κάποιον καιρό ότι θα πρέπει να καταργηθούν τα Θρησκευτικά από το σχολικό πρόγραμμα και να εισαχθεί μάθημα σεξουαλικής αγωγής, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Αρχικά, ανέφερε: «Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν σκοτεινή πλευρά, οπωσδήποτε. Με τα χρόνια κάπως κληραίνεις γιατί χάνεται η αθωοτότητα της νεανικής ηλικίας. Σκληραίνω αν φερθούν άσχημα σε συνάδελφό μου και κάποιος τον αδικήσει. Εκείνη την ώρα κάτι με πνίγει, δεν σκέφτομαι το κόστος, λέω "αν δεν μιλήσω θα σκάσω". Πολλοί άνθρωποι κρύβονται σαν τις μαϊμούδες πίσω από τα δέντρα, δεν παίρνουν θέση, δεν θέλουν να προσβάλουν, ξέρεις πολλοί είναι έτσι, εγώ δεν είμαι έτσι».

Δείτε το βίντεο:

Επίσης, σχολίασε για τα κοινωνικά δίκτυα: «Μιλάω και βλέπεις τι γίνεται. Από θέση δεν έχω ούτε Facebook, ούτε TikTok, ούτε τίποτα. Έχει γίνει ένα εργαλείο κακίας, φρικτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θέλουν να γράψουν τόσο άσχημα πράγματα. Ένα κουτσομπολιό και ένας βόθρος».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που δέχτηκε έπειτα από τη δήλωσή της για τα θρησκευτικά, η ηθοποιός σχολίασε: «Την πρώτη μέρα με τρόμαξε η επίθεση, γιατί ήμουν και στο θέατρο και ερχόντουσαν, μας κυνηγούσαν οι κάμερες, διάφορος κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο στο θέατρο και έλεγε "πείτε της αυτό", "πείτε της αυτό". Δέχτηκα όχι απειλές, αλλά κάπως βρισιές».

«Συνεχίζω και επιμένω ότι πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα» τόνισε στο τέλος.

«Να γίνει σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο και να πάψουν τα Θρησκευτικά»

Η Θέμις Μπαζάκα, μια εκ των πρωταγωνιστών του «Milky Way», μίλησε σε συνέντευξή της τον περασμένο Νοέμβριο για τα μηνύματα που επιχειρεί να «περάσει» η σειρά στους τηλεθεατές.

Η ηθοποιός εξέφρασε τον προβληματισμό της στο περιοδικό «Λοιπόν» σχετικά με το πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να δεχθεί τα μηνύματα αυτά, θέτοντας ως βάση στη συζήτηση τις «ρωγμές» στην παιδεία και την εκπαίδευση.

«Όχι δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία, αλλά το καλό που της θέλω, να κάτσει να το δει, μπας και ανοίξει το μάτι όλων. Εμείς που είμαστε καλλιτέχνες δεν ξεκινάμε να κάνουμε ποτέ μια δουλειά αναρωτώμενοι αν αυτό θα αρέσει στο τηλεοπτικό ή θεατρικό κοινό. Έρχεται μια επιθυμία, το πιστεύουμε, το υπερασπιζόμαστε και σας το προσφέρουμε. Από εκεί και ύστερα, σε άλλον θα αρέσει και σε άλλον όχι. Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική» είπε αρχικά.
«Ακόμη, το 2023;» ρωτήθηκε η Θέμις Μπαζάκα και απάντησε: «Μα εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του».

Συνέχισε, λέγοντας: «Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα».

Τέλος, η Θέμις Μπαζάκα, είπε ότι: «Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα».


Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News