Σπαθίφυλλο
Φωτ. Shutterstock

Εντοπίσαμε τα 6 φυτά της NASA που εξαφανίζουν σκόνες και τοξίνες

Life
Εντοπίσαμε τα 6 φυτά της NASA που εξαφανίζουν σκόνες και τοξίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τη NASA, τα εσωτερικά φυτά βοηθούν στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος

Υπάρχουν φυτά που είναι φυσικοί παραγωγοί οξυγόνου και αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο να καθαρίζουμε τον αέρα από σκόνες και τοξίνες.

Σύμφωνα με τη NASA, τα εσωτερικά φυτά βοηθούν στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος.

Αναλυτικά έξι φυτά οξυγόνου, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι

Αλόη: Το συγκεκριμένο φυτό βοηθά στην αύξηση του οξυγόνου στο σπίτι. Μπορεί και απορροφά το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα. Πρόκειται για ένα πραγματικό φίλτρο αέρα.

αλόη
Φωτ. Shutterstock

Φίκος: Δεν απαιτεί φως και ειδική μεταχείριση. Καθαρίζει με ευκολία τον αέρα, αλλά δεν πρέπει να υπολογίζεται σε αυτό, αν έχετε παιδιά ή ζώα. Αυτό, συμβαίνει, διότι τα φύλλα του Φίκου είναι τοξικά.

φίκος φυτό πλατύφυλλο
Φωτ. Shutterstock

Κισσός: Πρόκειται για ένα φυτό, το οποίο για αν καταφέρετε να το κάνετε δικό σας, είναι βέβαιο πως θα σωθείτε. Ο Κισσός μπορεί μέσα σε έξι ώρες να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρος.

Κισσός

Φυτό «αράχνη»: Φυτό που πολλαπλασιάζεται γρήγορα και μπορεί να κάνει φωτοσύνθεση, με λίγο φως. Απορροφά τοξίνες και μονοξείδιο του άνθρακα και καθαρίζει άνετα από μόνο του ένα σπίτι διακοσίων τετραγωνικών μέτρων.

Φυτό αράχνη
Φωτ. athensmagazine.gr

Σανσιβέρια: Ανθεκτικό φυτό, που κάνει με λίγο φως, τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Μπορεί να παράγει οξυγόνο, ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σανσιβέρια
Φωτ. Shutterstock

Σπαθίφυλλο: Σύμφωνα με πληροφορίες από τη NASA με μόλις δέκα πέντε έως δέκα οκτώ φυτά, τέτοιου είδους, μπορεί να καθαριστεί ένας χώρος πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, για τον χώρο των ογδόντα τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστείτε περίπου τρία με τέσσερα από αυτά τα φυτά, τα οποία θεωρούνται ιδανικά και για υπνοδωμάτιο. Μπορεί να παράγει οξυγόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με λιγοστό φως.

Σπαθίφυλλο
Φωτ. Shutterstock
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News