ρόλεξ rolex
Φωτ. AP

Rolex: Πέφτουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα – Ξεπουλάνε τα οικονομικότερα brands

Life
Rolex: Πέφτουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα – Ξεπουλάνε τα οικονομικότερα brands

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπουλάνε τα φθηνότερα ρολόγια Cartier και Omega, με αφορμή την πτώση των τιμών στα Rolex - Πώς τοποθετούνται στη νέα συνθήκη συλλέκτες και λάτρεις των πολυτελών ρολογιών, μοντέλα από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των τιμών των μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex στη δευτερογενή αγορά τον περασμένο μήνα, ενώ τα μοντέλα της Cartier και της Omega τα πηγαίνουν συγκριτικά καλύτερα.

Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στον δείκτη Bloomberg Subdial Watch Index, οι τιμές των ρολογιών Rolex υποχώρησαν κατά 2,2% τον Σεπτέμβριο. Ένας δείκτης που παρακολουθεί την πορεία 100 πολυτελών ρολογιών με χαμηλότερες τιμές, που συνήθως τιμολογούνται κάτω από 7.500 λίρες (9.120 δολάρια), υποχώρησε κατά 0,8% την ίδια περίοδο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συλλέκτες και οι λάτρεις των πολυτελών ρολογιών εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί στο να ξοδέψουν για τα πιο πολυδιαφημισμένα μοντέλα από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες, μετά την εκτίναξη των τιμών το 2021 και το 2022. Οι τιμές των Rolex, Patek και άλλων κορυφαίων μεταχειρισμένων μοντέλων εκτινάχθηκαν σε ρεκόρ στη δευτερογενή αγορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για να υποχωρήσουν απότομα από τον Απρίλιο του 2022 εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων και της κατάρρευσης πολλών κρυπτονομισμάτων.

Τα ρολόγια Cartier, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων όπως το Tank και το Santos, εμφάνισαν τον περασμένο μήνα τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας πτώση 0,4%. Τα ρολόγια της Omega, συμπεριλαμβανομένου του Speedmaster Moonwatch, σημείωσαν πτώση 1,2%. Τα ρολόγια της Tudor, της φθηνότερης μάρκας της Rolex, σημείωσαν πτώση 1,8%.

Τους τελευταίους έξι μήνες, τα φθηνότερα πολυτελή ρολόγια σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις από τη συνολική αγορά, καθώς και από τους δείκτες Rolex και Patek Philippe. Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος περιλαμβάνει τα 50 πιο δημοφιλή ρολόγια   βάσει αξίας από τις Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet, σημείωσε πτώση περίπου 5% μέσα σε έξι μήνες, ενώ ο δείκτης Entry-Level 100 με τα φθηνότερα ρολόγια σημείωσε πτώση μόλις 0,7% την ίδια περίοδο.

Ξεπουλάνε Cartier και Omega

Ο δείκτης Cartier, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μοντέλα σε τιμές κάτω των 7.500 λιρών, σημείωσε την καλύτερη απόδοση, κερδίζοντας 2% σε διάστημα έξι μηνών.

Η εξαίρεση στην τάση υπεραπόδοσης των φθηνότερων ρολογιών ήταν η φθηνή μάρκα της Rolex, η Tudor, της οποίας οι τιμές υποχώρησαν κατά 4,8% σε έξι μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Subdial.

Παρόλα αυτά, η πλειονότητα των ρολογιών του Bloomberg Subdial Watch Index των Patek, AP και Rolex συνεχίζει να συγκεντρώνει τιμές στη δευτερογενή αγορά πάνω από την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης.

Τα περισσότερα μοντέλα με χαμηλότερες τιμές, από την Breitling έως την Cartier και την Omega, τείνουν να διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά σε επίπεδα χαμηλότερα από τη λιανική τιμή τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ρολογιών του Bloomberg Subdial σημείωσε πτώση  12% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ ο δείκτης Entry Level 100 έχει κερδίσει 1,2%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News