Μυστικά για να μην τσαλακώνονται πολύ τα ρούχα στο πλυντήριο

Life
Μυστικά για να μην τσαλακώνονται πολύ τα ρούχα στο πλυντήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σιδέρωμα των ρούχων αποτελεί «πονοκέφαλο», καθώς απαιτεί χρόνο, αλλά και ενέργεια - Πώς μπορούμε να μειώσουμε τον χρόνο και να τον αξιοποιήσουμε κάνοντας κάτι άλλο, που θα μας είναι πιο ευχάριστο

Το πλύσιμο των ρούχων είναι μία δουλειά απαιτητική, ωστόσο πιο απαιτητική είναι η δουλειά του σιδερώματος, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν τρόποι να  αποφύγουμε αυτή την βαρετή και κουραστική εργασία και τα ρούχα να βγαίνουν όχι μόνο πλυμένα από το πλυντήριο, αλλά και σχεδόν σιδερωμένα.

Δοκιμάστε το κόλπο με το βρεγμένο ύφασμα

Αν θέλετε να «σιδερώσετε» γρήγορα ένα ρούχο (αλλά δεν έχετε χρόνο για σιδέρωμα), κάντε το εξής: Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα και τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά. Ο ατμός του βρεγμένου ρούχου θα «απαλύνει» τις ζάρες και εσείς θα έχετε κερδίσει χρόνο, όσο ετοιμάζεστε για να φύγετε για το ραντεβού σας!

Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε

Είναι δελεαστικό να γεμίσετε τον κάδο του στεγνωτηρίου σας με όσες λιγότερες κινήσεις γίνεται, αλλά έχετε κατά νου πως όπως μπουν τα ρούχα έτσι ακριβώς θα βγουν. Για να βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα.

Ξαναδείτε τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου

Οι χαμηλότερες στροφές και η χαμηλότερη θερμοκρασία θα βγάλουν τα ρούχα σας λιγότερο τσαλακωμένα – ιδιαίτερα τα βαμβακερά.

Μην αφήνετε σε αδράνεια τα στεγνά ρούχα Για να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην σιδερώστρα, μην παραμελείτε να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο ή να τα μαζέψετε από την απλώστρα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα και διπλώστε τα.

Φτιάξτε ένα σπρέι

Αν και υπάρχουν έτοιμα σπρέι στο εμπόριο με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα ρούχα σας για να μην είναι τσαλακωμένα, εσείς μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας DIY σπρέι, με τον ακόλουθο τρόπο: Βάλτε σε ένα μπουκάλι σπρέι 1/4 φλ. νερό, 1/4 φλ. λευκό ξίδι, 1/4 φλ. conditioner για τα μαλλιά και ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, ανακατέψτε και είναι έτοιμο.

Διπλώστε τις μπλούζες και τα t-shirts στα τρία

Αν έχετε παρατηρήσει, στα μαγαζιά με ρούχα, οι μπλούζες είναι συνήθως διπλωμένες στα τρία και όχι στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να δημιουργηθεί μια ζάρα στην μέση ακριβώς του ρούχου – δοκιμάστε το και στο σπίτι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News