Θοδωρής Αθερίδης: Δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα, είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου (vid)

Life
Θοδωρής Αθερίδης: Δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα, είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για το διάστημα που χρειάστηκε προκειμένου να τα «βρει» με τον εαυτό του αναφερόμενος και στην φαρμακευτική αγωγή που τον βοήθησε

Για τα ψυχοφάρμακα και για την αγχώδη διαταραχή την οποία αντιμετωπίζει, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, τονίζοντας ότι δεν έχει ταμπού εξομολογήθηκε πως είπε μόνος του στον γιατρό του ότι δεν θέλει να τα κόψει.

«Ο εαυτούλης μου είναι ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει στη Γη. Αυτό το σαρκίο που το κουβαλάω καλό θα είναι να τα πηγαίνω καλά μαζί του. Δεν τα πήγαινα πάντα καλά μαζί του. Οι πανικοί ήταν απερίγραπτοι. Είχα το χέρι μου στην τσέπη κι έλεγα: το χέρι μου και τα πόδια μου δεν σκάνε αυτή τη στιγμή; Προσπαθούσα να καταλάβω πού είναι το εγώ μου. Αυτά ξεκίνησαν στην εφηβεία και κράτησαν μέχρι τα 27, μία δεκαετία γερή. Μέχρι που έκανα για πρώτη φορά ομοιοπαθητική κι αυτό το πράγμα ήρθε και χαλάρωσε. Και για πολλά χρόνια μετά, κόβοντας και το αλκοόλ, σταθεροποιήθηκε ακόμα καλύτερα κι όταν χρειάστηκε στα μεγάλα ζόρια να πάρω Λεξοτανίλ, τότε κατάλαβα ότι το θέμα δεν είναι κυρίως ψυχολογικό, είναι σωματικό. Είσαι κατασκευασμένος στο να γεννάς άγχος» ανέφερε ο ηθοποιός.

«Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι κάτι που το έχω μάλλον από παιδί. Κάτι στο κεφάλι πρέπει να είναι, η αμυγδαλή δεν ξέρω τι, το οποίο ρυθμίζεται με ένα χάπι. Ζάναξ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, Λεξοτανίλ όμως έχω πάρει. Αυτά όμως επειδή προκαλούν εθισμό, είναι καλό να μην τα παίρνεις. Πιο καλό για να το ελέγξεις αυτό είναι με μοντέρνα αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που παίρνω εγώ και έχω γίνει… ωραίος. Εγώ είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στην υπόλοιπη ζωή μου. Του λέω: “κάνουν κακό;” Μου λέει: “όχι αλλά αν δεν χρειάζεται…” Του λέω: “όχι, εγώ δεν θέλω να τα σταματήσω ποτέ στη ζωή μου”. Εγώ δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα. Ειλικρινά παροτρύνω τον κόσμο, εάν δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του, να βοηθηθεί. Δηλαδή όταν πονάει το δόντι σου, το αφήνεις; Δεν παίρνεις κάτι; Υπάρχει όμως ένα ισοζύγιο που κάποια στιγμή διαταράσσεται. Το θέμα είναι η ειρήνη μέσα σου», εξομολογήθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News