Τι απάντησε γνωστή ηθοποιός στην ερώτηση "Νηστεύεις και από τα σαρκικά;"

Life
Τι απάντησε γνωστή ηθοποιός στην ερώτηση "Νηστεύεις και από τα σαρκικά;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω την ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά"

Για την πίστη της στο Θεό, αλλά και για τη νηστεία τις ημέρες του Πάσχα μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Βήμα Ορθοδοξίας η Μαρία Σολωμού.

«Εξομολογήθηκα την πρώτη φορά και δεν μου άρεσε, δεν πέρασα καλά. Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω την ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά. Τώρα έχω έναν πνευματικό με τον οποίο επικοινωνώ αρκετά συχνά, σαν γέροντας μου και είναι ωραίο αυτό» είπε αρχικά η Μαρία Σολωμού.

«Η εξομολόγηση είναι λίγο παρεξηγημένη όμως δεν πρέπει. Λες πράγματα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, είναι κάποιας ηλικίας, φοράει ράσο και του λες την αλήθεια σου εκεί δεν πας να πεις ψέματα. Την πρώτη φορά είχα εξομολογηθεί στον πατέρα Νεκτάριο Βιτάλη. Καταπληκτική εμπειρία, ένας άνθρωπος που τότε ήταν μεγάλης ηλικίας που ήταν σαν 15χρονων παιδί. Άκουγε, είχε έναν άλλον τρόπο να ακούει, άλλη ματιά» συμπλήρωσε.

«Νηστεύω τα πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα»

Κλείνοντας, η Μαρία Σολωμού μίλησε για τη νηστεία. «Η πίστη είναι κάτι προσωπικό, αν δεν πιστεύει ο άλλος δεν μπορείς να του πεις πίστεψε, νήστεψε, μην φας, μην πιείς αν δεν το νιώθει ο άλλος, δεν γίνεται» είπε αρχικά.

«Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να φάω, κάνω όλες τις νηστείες άντε να πιώ λίγο κρασί» είπε, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν νηστεύει απ’ όλα, «Νηστεύεις και από τα σαρκικά;» η Μαρία Σολωμού απάντησε: «Ναι σχεδόν. Την Μεγάλη Εβδομάδα οπωσδήποτε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News