Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου

Life
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα και μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε «χρόνια πολλά»

Σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λέανδρος και Μάριος, τα οποία ωστόσο γιορτάζουν και άλλες μέρες, σύμφωνα με το εορτολόγιο.

Άγιος Λέανδρος

Ο Λέανδρος γεννήθηκε στην Καρθαγένη (σημερινή Καρταχένα) από πλούσια οικογένεια. Ήταν αδελφός του Αγίου Ισιδώρου και χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος Σεβίλλης το 579. Τρία χρόνια αργότερα, εξορίστηκε από τον βασιλιά των Βησιγότθων Λεοβιγίλδο, που είχε ασπαστεί την αίρεση του Αρειανισμού, και κατέφυγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου γνώρισε και ανέπτυξε στενή φιλία με τον μετέπειτα Πάπα και Άγιο, Γρηγόριο τον Μέγα ή Διάλογο.

Ο Λεοβιγίλδος άλλαξε στάση και μετανόησε, όταν προσβλήθηκε από θανατηφόρα ασθένεια. Προσκάλεσε τον Λέανδρο στην επιθανάτια κλίνη του και τον παρακάλεσε να κατευθύνει τον διάδοχό του Ριχάρδο στην αληθινή πίστη. Ο νέος βασιλιάς υπάκουσε στον παλαιό του δάσκαλο και ανέλαβε αμέσως δράσημ συγκαλώντας την Τρίτη Σύνοδο του Τολέδου (589), η οποία αναγνώρισε τις αποφάσεις της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νικαίας (325).

Ο Λέανδρος κοιμήθηκε στις 13 Μαρτίου 600 στη Σεβίλη, σε ηλικία 66 ετών. Την ημερομηνία αυτή τιμάται η μνήμη του από την Καθολική Εκκλησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News