Ο “εμφύλιος” των Τράγκα: Στο Μονακό για τη διαθήκη οι κληρονόμοι

Life
Ο “εμφύλιος” των Τράγκα: Στο Μονακό για τη διαθήκη οι κληρονόμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, θα πρέπει να υπογράψει μαζί με τον γιο του αείμνηστου συζύγου της την απογραφή της κληρονομιάς που προκύπτει από τη διαθήκη του εκλιπόντος δημοσιογράφου

Έδωσε τελικά “σημεία ζωής” η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα Μαρία Καρρά μετά τις αποκαλύψεις για την πώληση ακινήτων στις ΗΠΑ και το κυνηγητό που υφίσταται από τον Γιάννη Τράγκα τους τελευταίους μήνες, προκειμένου αυτός να μάθει τι απέγιναν τα ακίνητα του πατέρα του στις ΗΠΑ και αλλού.

Ο γιος του εκλιπόντος έμαθε μέσω αμερικανικού δικηγορικού γραφείου για τις πωλήσεις τουλάχιστον δύο σπιτιών σε Λας Βέγκας και Ουάσινγκτον και πλέον αναμένει νέες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τα υπόλοιπα ακίνητα του πατέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για τα οποία η μόνιμη επωδός της Μαρίας Καρρά είναι ότι δεν γνωρίζει τίποτα, σύμφωνα με το protothema.gr. Μετά το εξώδικο στη συμβολαιογράφο που ανέλαβε την απογραφή, με το οποίο καλεί την τελευταία σύζυγο του πατέρα του να προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία της κληρονομιάς, η χήρα εμφανίστηκε τελικά.

Ο Γιάννης Τράγκας ειδοποιήθηκε προ ημερών από τον συμβολαιογράφο στον οποίο κατατέθηκε η διαθήκη του πατέρα του στο Μονακό να ταξιδέψει σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο Πριγκιπάτο, όπου έπειτα από μήνες θα συναντηθεί face to face με τη Μαρία Καρρά. Κι αυτό θα συμβεί επειδή η τελευταία θα πρέπει να υπογράψει μαζί με τον γιο του αείμνηστου συζύγου της την απογραφή της κληρονομιάς που προκύπτει από τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα.

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, όπου εις εκ των κληρονόμων μπορεί να πάει μόνος του στον συμβολαιογράφο να υπογράψει και ακολούθως να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί, στο Μονακό το δικονομικό σύστημα απαιτεί την ταυτόχρονη παρουσία όλων των κληρονόμων. Έτσι, το συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο κατατέθηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα στο Πριγκιπάτο ενημέρωσε τον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά να δώσουν το «παρών» μαζί σε μία με δύο εβδομάδες.

Μόλις υπογράψουν, ο Γιάννης Τράγκας θα έχει πλέον το δικαίωμα να αναζητήσει το μερίδιο από την κληρονομιά του πατέρα του σε Γαλλία και Αμερική, όπως περιγράφεται στη διαθήκη του εκλιπόντος. Ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οι δύο κληρονόμοι θα ταξιδέψουν ξανά στο Μονακό προκειμένου να υπογράψουν για την τελική διανομή των περιουσιακών στοιχείων της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα.

Αν το διαμέρισμα στον 28ο όροφο του Olympic Tower στο Μανχάταν, το οποίο ανήκει κατά 50% στον Γιάννη Τράγκα, έχει πουληθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, θα προκύψει μείζον θέμα δικαστικής αντιπαράθεσης με τη Μαρία Καρρά

Καταθέσεις 14.000.000 ευρώ

Απέναντι από το εμβληματικό ξενοδοχείο «Hermitage», όπου το ζεύγος Τράγκα γευμάτιζε ενίοτε και στον αριθμό 2 της Avenue de Monte Carlo, σε ένα κτίριο που ξεχωρίζει, στεγάζεται η τράπεζα Edmond de Rothschild. Πρόκειται για ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει υπηρεσίες private banking μόνο σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ένας από αυτούς ήταν ο Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσίευση του πορίσματος από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Γιώργος Τράγκας και η Μαρία Καρρά ήταν πελάτες στην τράπεζα των Ρότσιλντ.

Διατηρούσαν καταθέσεις συνολικού ύψους σχεδόν14.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.437.647 ευρώ ήταν σε χρήματα, ενώ ακόμα 2.500.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε ράβδους χρυσού μέσα σε θυρίδες της συγκεκριμένης τράπεζας στο Μονακό. Το συγκεκριμένο παράρτημα της Edmond de Rothschild που διαχειριζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το 2021, κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. ευρώ, είχε επιλέξει ο εκλιπών προκειμένου να τοποθετήσει ένα μέρος της τεράστιας περιουσίας του.

Μετά την εμφάνιση της ιδιόχειρης διαθήκης και τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στους κληρονόμους του, το τραπεζικό ίδρυμα πάγωσε τους λογαριασμούς μέχρι να ξεκαθαρίσει το κληρονομικό στάτους, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά τη συνάντηση Γιάννη Τράγκα και Μαρίας Καρρά στο Μονακό και την πρώτη υπογραφή τους στην απογραφή.

Στη συνέχεια, όταν ειδικά ο Γιάννης Τράγκας θα έχει πλέον πλήρη εικόνα της περιουσίας, την οποία η τελευταία σύζυγος του πατέρα του, σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, ήξερε, παρότι η ίδια το αρνείται ακόμη και σήμερα, θα μεταβεί ξανά στο Μονακό για τη δεύτερη υπογραφή. Εκεί θα είναι παρούσα και η Μαρία Καρρά για να υπογράψει και αυτή ώστε να ακολουθήσει η διανομή των περιουσιακών στοιχείων, αφού πρώτα αποπληρωθούν τα χρέη προς το Δημόσιο, κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Γιάννης Τράγκας.

Νέα στοιχεία

Μέσα στις επόμενες ημέρες το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση έπειτα από εντολή του Γιάννη Τράγκα αναμένεται να αποδώσει στον γιο του εκλιπόντος εκδότη-δημοσιογράφου νέα στοιχεία για τα ακίνητα του πατέρα του στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δύο εξ αυτών, ένα στο Λας Βέγκας και άλλο ένα στην Ουάσινγκτον, φέρεται να πουλήθηκαν από τη Μαρία Καρρά, σύμφωνα με την έρευνα των Αμερικανών δικηγόρων οι οποίοι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να εντοπίσουν τις εταιρείες στις οποίες ανήκαν. Μάλιστα για το ακίνητο της Ουάσινγκτον φέρεται να επιστρατεύτηκε και στενός φίλος του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος το είχε επισκεφθεί και θυμόταν οδό και αριθμό, οπότε και εντοπίστηκε.

Τα νέα στοιχεία θα αφορούν πιθανώς και το διαμέρισμα της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, το οποίο βρίσκεται στον 28ο όροφο του Olympic Tower και ανήκει κατά 50% στον Γιάννη Τράγκα και κατά 50% στη Μαρία Καρρά. Εάν έχει πουληθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Τράγκα, τότε θα προκύψει μείζον θέμα δικαστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον γιο και τη χήρα του Γιώργου Τράγκα, η οποία «παίζει» μόνη της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού εδώ και μήνες.

Μάλιστα στις πωλήσεις των ακινήτων ενεργό ρόλο έχει η δικηγορική εταιρεία Pardalis & Nohavicka με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει ως μότο της τη φράση «Προστατεύοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News