Πώς να καθαρίσεις πανεύκολα την καμένη κατσαρόλα

Life
Πώς να καθαρίσεις πανεύκολα την καμένη κατσαρόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτό τον εύκολο τρόπο θα μπορέσετε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα καμένα σκεύη κουζίνας

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας να ξεχάσουμε μία κατσαρόλα πάνω στο μάτι περισσότερη ώρα απ’ όσο πρέπει με συνέπεια να κάψουμε το φαγητό και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κατσαρόλα.

Καλό θα είναι να μην πανικοβληθούμε, καθώς η κατσαρόλα μπορεί εύκολα να καθαριστεί με τον παρακάτω τρόπο. Ξεκινήστε τη διαδικασία γεμίζοντας με νερό την καμένη κατσαρόλα και βάζοντάς την πάνω στο μάτι. Αφήστε το νερό να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε 2 κ.σ. μαγειρική σόδα. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη ίσως να χρειαστεί άλλη 1 κ.σ.

Μόλις ρίξετε τη μαγειρική σόδα μέσα στο βραστό νερό, ξεκινήστε να ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε σε καμένα σκεύη μεταλλικές κουτάλες και αντικείμενα.

Με την ξύλινη κουτάλα τρίψτε ελαφρά τις καμένες επιφάνειες και δείτε πόσο εύκολα θα αρχίσουν αυτές να απομακρύνονται. Μέσα σε λίγα λεπτά η κατσαρόλα σας θα αστράφτει και πάλι από καθαριότητα.

Μόλις φύγει η καμένη επιφάνεια μπορείτε να πλύνετε κανονικά την κατσαρόλα σας με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Θα παρατηρήσετε πώς δεν θα χρειαστεί να τρίψετε καθόλου. Η καμένη επιφάνεια θα έχει απομακρυνθεί πολύ εύκολα με το βράσιμο του μείγματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News