Συναυλία στη Ν. Υόρκη για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας

Life
Συναυλία στη Ν. Υόρκη για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη συναυλία στην Άκρα της Γκάνας, με τους Usher, SZA και H.E.R.

Οι Metallica, η Μαράια Κάρεϊ και οι Jonas Brothers θα είναι οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη συναυλία στο Central Park της Νέας Υόρκης για τη 10η επέτειο του «Global Citizen Festival» που διοργανώνεται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που καταπολεμά την ακραία φτώχεια στις 24 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη συναυλία στην Άκρα της Γκάνας, με τους Usher, SZA και H.E.R.

H ημέρα θα είναι λιγότερο γιορτή και περισσότερο πρόσκληση για δράση για την άμεση αντιμετώπιση πολλών διεθνών κρίσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του «Global Citizen», Χιου Έβανς (Hugh Evans).

«Βρισκόμαστε στην πραγματικότητα σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής όπου η πανδημία έχει ωθήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια και τώρα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη», δήλωσε.

«Έως και 323 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τώρα οξεία πείνα. Και αν δεν λάβουμε επείγουσα δράση τώρα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να βυθιστούν στην ακραία φτώχεια μέχρι τον Νοέμβριο, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε ακραία φτώχεια σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους».

Σημειωτέον οι διεθνείς οργανισμοί υπολογίζουν ως ανθρώπους σε συνθήκες ακραίας φτώχειας εκείνους που παίρνουν 1,9 δολάρια την ημέρα.

Η πρωταγωνίστρια του «Quantico», Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας (Priyanka Chopra Jonas), η οποία θα παρουσιάσει την εκδήλωση στο Central Park, δήλωσε ότι το «Global Citizen» πάντα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να πείσουν τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να αναλάβουν δράση κατά της πείνας και της φτώχειας. Ωστόσο, η ανάγκη εστίασης σε αυτά τα ζητήματα είναι τώρα ακόμη πιο επιτακτική.

«Αν πρόκειται να κάνουμε κάτι γι' αυτό, τότε χρειαζόμαστε επείγουσα κινητοποίηση», δήλωσε η Τσόπρα Τζόνας στο Associated Press. «Επομένως και μόνο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους από διαφορετικά στρώματα της κοινωνίας, διαφορετικά επαγγέλματα -να έρχονται μαζί, με κίνητρο να κάνουν πραγματικά αλλαγή τώρα με έναν επείγοντα τρόπο- είναι τόσο εμπνευσμένο».

Ο αστέρας της ποπ Τσάρλι Πουθ (Charlie Puth), η λατίνα ηθοποιός Ροσαλία, η κάντρι σταρ Μίκι Γκουιτον (Mickey Guyton) και το ιταλικό Μουσικό συγκρότημα Måneskin θα δώσουν και εκείνοι το παρών στο Central Park, σύμφωνα με το ΑP. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News