Αυτά είναι τα φυτά που δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα

Life
Αυτά είναι τα φυτά που δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε ποια φυτά δεν θέλουν καθόλου πότισμα, ιδανικά για εκείνους που δεν έχουν χρόνο να τα φροντίζουν

Σας αρέσουν τα φυτά και θέλετε να τα έχουν μία «θέση» στο μπαλκόνι, την βεράντα, αλλά και στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας, ωστόσο δεν έχετε χρόνο να τα φροντίζεται;

Δείτε ποια φυτά είναι ιδανικά για «κηπουρούς» που δεν έχουν χρόνο ή βαριούνται να τα περιποιηθούν, καθώς δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα.

Κάκτοι

Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για τεμπέληδες.

Η σλουμπεργκέρα είναι μια μορφή κάκτου που θέλει νερό μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Νεφρίτης

Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει για αρκετό καιρό χωρίς νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ καλό είναι μία στο τόσο να ψεκάζετε με λίγο νερό τα φύλλα του για να μην ζαρώνουν.

Αν δεν ξέρετε πώς να φυτέψετε ένα φυτό σε μία γλάστρα με επιτυχία, σας έχουμε εδώ 13 συμβουλές για να τα καταφέρετε.

Αλόη

Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της για να κάνετε μάσκες ομορφιάς και σαν ρόφημα για να καθαρίζετε τον οργανισμό και να βελτιώνετε τη διαδικασία της πέψης.

Η αλόη είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά καθώς και το απόλυτο προϊόν ομορφιάς.

Φυτά αέρος

Τα φυτά αυτά δε χρειάζονται χώμα για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα όντας πάνω σε άλλα φυτά ή σε αντικείμενα ενώ παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τον αέρα. Πόσο τέλειο είναι αυτό; Ψάξτε για τα λεγόμενα Tillandsias τα οποία θα χρειάζεται να ψεκάζετε με νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. «Βέβαια, τα φυτά αυτά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τοποθέτησή τους και άρα δεν ενδείκνυνται για αρχάριους κηπουρούς», σύμφωνα με το kipologio.gr.

Παχύφυτα

Πρόκειται για φυτά που δε θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Για παράδειγμα η καλαγχόη θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει φως. Ο τηλέγραφος θέλει νοτισμένο χρώμα αλλά αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα παχύφυτα.

(Φωτογραφίες unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News