Ο πλανήτης απόλαυσε το «Mατωμένο Φεγγάρι» του Μαΐου - Εντυπωσιακές εικόνες

Life
Ο πλανήτης απόλαυσε το «Mατωμένο Φεγγάρι» του Μαΐου - Εντυπωσιακές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «ματωμένο» φεγγάρι του Μαΐου εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής στον ουρανό - Εικόνες από την Ελλάδα και τον κόσμο

Νωρίς το πρωί, της Δευτέρας 16 Μαΐου, σχεδόν παράλληλα με την πανσέληνο, υπήρξε ολική έκλειψη Σελήνης, που στην Ελλάδα ωστόσο θα είναι ήταν μέρει ορατή, προκαλώντας ένα φαινόμενο που έχει ονομαστεί ως «Ματωμένο Φεγγάρι».

Η σελήνη, πριν περάσει στη σκιά της Γης, γοήτευσε τους πάντες με το χρώμα της καθώς το φως διαθλάστηκε περνώντας από την ατμόσφαιρα της Γης, με αποτέλεσμα το χρώμα της να αλλάζει από γκρι σε ροζ και στη συνέχεια από πορτοκαλί σε κόκκινο.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης ήταν ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού. Επίσης, σημειώθηκε και μια δακτυλιοειδής έκλειψη η οποία ήταν ορατή από τη Νέα Ζηλανδία, την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της υπερπανσέληνου ήταν αυτές από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά η υπερπανσέληνος του Μαΐου ονομάζεται στις ΗΠΑ ως το «φεγγάρι των λουλουδιών» όνομα που καθιερώθηκε από τους ιθαγενείς της Αμερικής καθώς αυτή είναι η περίοδος που παρατηρείται η εμφάνιση πολλών ειδών λουλουδιών.

Εικόνα από το Σούνιο 

(Φωτογραφία AP/ Michael Varaklas)

Εικόνα απο το Ναύπλιο 

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα απο την Ακρόπολη

(Φωτογραφία  AP / Lefteris Pitarakis)

Εικόνα απο την Αγία Σοφία

( Φωτογραφία AP/ Emrah Gurel)

Εικόνα απο το Λος Άντζελες

(Φωτογραφία AP / Ringo H.W. Chiu)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News